Urheilu Hämeenlinna

Juho Mäkelä voitti toistaiseksi viimeisen Courun Colauksen

Keilaklubi Courun Colaajat on järjestänyt Courun Colaus -nimisen keilakilpailun jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta kourua saatettiin kolata viikonloppuna viimeisen kerran. Tämän vuoden kolmeviikkoisen kilpailun voitti Hämeenlinnan keilahallissa jännittävien vaiheiden jälkeen keilaseura Sinisten jäsen Juho Mäkelä tuloksella 1450 (tasoitus 0).

Keilaamisen suosio on viime aikoina laskenut, ja Hämeenlinnassakin monet keilaajat ovat lopettaneet tai siirtyneet suurempiin keilaseuroihin. Keilaklubi Courun Colaajissakin ilmiö on tuttu ja siksi seura on päättänyt, että nyt kilpailtu Courun Colaus oli toistaiseksi viimeinen.

Seuran mukaan nykyinen jäsenmäärä ei mahdollista omien kilpailujen järjestämistä varsinkaan, kun vuodenvaihteessa käyttöönotettu tulorekisteri on lisännyt merkittävästi järjestämistyötä.

Perinteisesti Courun Colauksessa on heitetty ainakin yksi 300 pisteen sarja, ja niin kävi nytkin. Mäkelällä oli ennen viimeistä sarjaa 1 150 pistettä, mutta hän onnistui viimeisessä sarjassaan heittämään täydet 300 pistettä, joilla voitto irtosi selkeällä 28 pisteen erolla seuraavaan.

Toiseksi kisassa tuli Juval-Teamin Markus Hautakoski pisteillä 1 422 (0). Kolmannen sijan saavutti Boltsi-72 -seuran Petri Kuossari tuloksella 1 412(60).