Urheilu

Jukka Salon meno ei hyytynyt Aulangon nousuissa

Karkkilalaisella Jukka Salolla, 32, riitti hyvin voimia maaliin saakka lauantaina Aulangon rantateillä ja puistometsässä kipaistussa Aulanko-juoksussa. Puistometsän uuvuttavia nousuja uhmannut vantaalaisen Kenttäurheilijat-58:n maratoonari voitti perinteikkään 10 kilometrin hölkkäkisan ajalla 35.07.

Lujaa kisan aloittanut Salo oli ylivoimainen, sillä toiseksi kipittänyt tamperelainen Jarno Vikman ylsi aikaan 36.02. Kolmas 45. kerran juostussa Aulanko-juoksussa oli Pellon Ponnen Juho-Matti Taivainen, joka kurvasi maaliin ajassa 36.19.

Naisten sarjojen voittoon kiri lohjalainen Saara Nikander. Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden edustaja oli ajallaan 36.57 reilun 60 kilpailijan letkan viidenneksi nopein juoksija.

Viime kesän SM-maratonilla Lahdessa kahdeksanneksi yltäneen Jukka Salon voitto ei ollut kovinkaan suuri yllätys. Reilumpaankin voittoon mies olisi todennäköisesti yltänyt, jos olisi aloittanut hieman rauhallisemmin.

– Aika tiukkaa tahtia lähdin iskemään ja sen takia puistometsän pitkä nousu tuntui yllättävän raskaalta. Mietin moneen kertaan, etteikö mäki lopu milloinkaan, nauroi Salo.

Salo oli mukana ensimmäistä kertaa Aulanko-juoksun pitkällä lenkillä. Hämeenlinnaan mies päätti lähteä myöhästyttyään ilmoittautua Espoossa lauantaina juostuun SM-maantiekisaan.

– Aulangolla olen kilpaillut kyllä aiemminkin, mutta silloin vain tällä hevostallin lenkillä. Se oli niitä Flying Finns -tapahtuman kisoja 2000-luvun alussa, muisteli Salo maalissa Aulangon kylpylän pihalla.

– Ihan mukava lenkkihän tämäkin oli. Rankan osuuden jälkeen sai sentään rallatella maaliin saakka, Salo jutteli.

Salolle kympin lenkit ovat osa valmistautumista kesän maratoneille. Ensimmäinen pidempi urakka on edessä kesäkuussa Forssassa.

– Siellä on kova puolikas, ja kauden päätähtäin on asetettu sitten syksyllä Jyväskylässä juostaviin täyden matkan SM-kisoihin, Salo suunnitteli.

Salon ennätys maratonilla on 2.35.44. Kympin matkaan maantiekisoissa hän on taivaltanut aikaan 32.12.

Myös naisten kisan voittaja Saara Nikander oli tyytyväinen juoksuunsa.

– Olen harjoitellut koko talven vain suksilla, mutta siihen nähden kisa sujui hyvin. Paransin viime kevään voittoaikaanikin (37.13), Nikander muistutti.

Nikander, 22, tähtää kesän ratamatkoille. Kolme edellistä kautta meni pilalle jalkavaivojen takia.

– Jalkapöytäni ovat kipeytyneet ja sen takia en ole päässyt juoksemaan talvikausina. Toivottavasti tämä nyt lupaa hyvää kesällekin, pohti Nikander.

Aulanko-juoksussa oli tänä vuonna mukana eri matkoilla 112 juoksijaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic