fbpx
Kiekko Urheilu

Jukureissa 20 koronavirustartuntaa, seuran U20-joukkue pelasi perjantaina Hämeenlinnassa – HPK:n U20- ja U18-joukkueiden harjoitukset peruttu

Jukureiden Liiga- ja U20-joukkueissa on havaittu koronavirustartuntoja jo 20. Jukureiden U20-joukkue pelasi perjantaina Pohjantähti-areenassa ja oli Kouvolassa samassa hallissa HPK:n U18-joukkueen kanssa. HPK on peruuttanut varotoimenpiteenä joukkueiden yhteisharjoitukset tiistain ja keskiviikon osalta.

Jukureissa on todettu jo peräti 20 koronavirustartuntaa, seura kertoo tiistaina tiedotteessaan.

Tartunnat koskevat Jukureiden miesten edustusjoukkueen sekä A-juniorijoukkueen pelaajia. Tiedotteen mukaan sekä U20- että seuran liigajoukkue on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin. Tartuntoja on todettu maanantai-iltana ja tiistaipäivän aikana.

Tartunnan saaneet ovat tiedotteen mukaan oireettomina ollessaan altistaneet maanantaina koko Jukurien Liiga-joukkueen. Karanteeniin on asetettu joukkueiden kaikki pelaajat, huoltohenkilöstö, valmennus- ja joukkueenjohto.

Lisäksi karanteeniin on asetettu muutamia Jukurien juniorijoukkueiden valmentajia, jotka ovat olleet yhteisessä koulutustilaisuudessa yhden vielä oireettoman tartunnan saaneen henkilön kanssa.

HPK:n U20-joukkue pelasi Jukureita vastaan Pohjantähti-areenassa perjantaina 4. syyskuuta.
HPK:n U18-joukkue puolestaan pelasi Kouvolassa ja samaan aikaan hallissa on ollut Jukureiden U20-joukkue. Joukkueiden tiet ovat HPK:n tiedotteen mukaan kohdanneet hallin tiloissa.

Terveysviranomaiset ovat HPK:n tiedotteen mukaan arvioineet Kerhon U20- ja U18 -joukkueiden altistumisen mahdollisuuden pieneksi. Viranomaiset eivät vielä ole antaneet HPK:n tiedotteen mukaan karanteenisuositusta U20- ja U18 -joukkueille.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo, että seura on peruuttanut joukkueiden toiminnan tiistailta ja keskiviikolta.

– Käymme tällä hetkellä aktiivista keskustelua Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin infektiolääkäreiden kanssa ja he puolestaan ovat keskusteluyhteydessä THL:n suuntaan. Tiedotamme tänään tai huomenna lisää. Olemme varotoimenpiteenä peruuttaneet joukkueen toiminnan tältä ja huomiselta päivältä, Toivanen sanoo.

– Tiedotamme lisää, kun tiedämme enemmän.

HPK kertoo saavansa lisätietoja asiasta tiistain kuluessa. HPK Liiga Oy ja HPK-juniorijääkiekko ry toimivat yhteistyössä asiassa.

Menot