Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Jukurit taas HPK:n kaksikymppisiä parempi – Nuoret testataan hurjalla bussikiertueella

Huono aloitus vesitti hyvät lähtökohdat ja revanssin viime perjantaista.
Samppa Saarinen iski Jukureita vastaan keskiviikkona HPK:n ensimmäisen maalin. Kuva: Tomi Vesaharju
Samppa Saarinen iski Jukureita vastaan keskiviikkona HPK:n ensimmäisen maalin. Kuva: Tomi Vesaharju

Jääkiekon Nuorten SM-liigan suorasta puolivälieräpaikasta taisteleva HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue joutui tunnustamaan Mikkelin Jukurit tällä hetkellä paremmakseen. Jukurit voitti HPK:n kahdesti viikon sisään.

Keskiviikkona Hämeenlinnasta pisteet lähtivät Etelä-Savoon maalein 2–3 (0–1, 1–0, 1–2). HPK pelasi nousujohteisen ottelun, mutta kohtaloksi koituivat heikot hetket alussa ja lopussa sekä erikoistilanteet Jukureiden tehtyä yhden yli- ja alivoimamaalin.

Avauserä oli isänniltä todella nihkeä. Jukurit siirtyi johtoon ajassa 9.53, kun Samuel Kemppaisen ylivoimamaali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Erän loppuun vieraille tarjottiin uutta mahdollisuutta viidellä kolmea vastaan.

HPK kuitenkin kesti alivoimansa ja iski itse toisen erän puolivälissä. Samppa Saarinen tasoittti ajassa 28.50 Olli Maansaaren ja Kasperi Heinäsen syötöistä.

Tasainen maaliton vaihe päättyi ajassa 52.23, kun HPK:n ylivoima tuotti maalin vain Jukurien Perttu Kiesilälle. Maalin syöttänyt Heikki Huttunen ratkaisi ottelun Kerhon synkän puolitoistaminuuttisen päätteeksi vain hetkeä myöhemmin.

Jere Jokisen 2–3-kavennus ajassa 58.16 HPK:n pelatessa ilman maalivahtia ei riittänyt sarjapisteeseen.

Tuomas Aallon iltapuhteeseen HPK:n maalilla sisältyi 26 torjuntaa.

 

Peliesitys ei HPK:n päävalmentaja Janne Sinkkosta lämmittänyt ja etenkin ensimmäinen erä jätti pohdittavaa.

– Pelasimme kauden huonoimman avauserän. Sieltä ongelmat alkoivat. Toinen erä oli aivan meidän, mutta sössimme lahjakkaasti kaksi maalia kolmannen lopussa. Oikeutetusti hävisimme, Sinkkonen totesi.

– Tämän illan suorittamisesta joukkueena on iso huoli. Tällainen ei saa toistua. Kyse on kuitenkin vain yhdestä illasta. Viikonloppuna pelasimme loistavasti HIFK:ta vastaan, mutta siitä ei ollut mitään jäljellä. Olimme hengettömiä jo toistamiseen Jukureita vastaan.

HPK on vielä SM-liigan kuudentena kolme pistettä TPS:n edellä. Jatkosarja on vasta alkuvaiheessa.

Otteluviikko on tiivis, sillä Kerho pelaa perjantaina Oulussa Kärppiä ja lauantaina Hämeenlinnassa JYPiä vastaan.

– Viikonloppu tulee olemaan kova, kun 22 tunnin sisään olemme 16 tuntia bussissa. Seura on järjestänyt onneksi ravinnot ja muut. Tästä tulee ikään kuin playoff-rypistys. Pääsemme mittauttamaan joukkuetta kovimmassa mahdollisessa paikassa, Sinkkonen ennakoi. HäSa

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic