Urheilu

Jussi Sihvoselle jatkoa maajoukkuevalmennuksessa – "On hienoa olla mukana kehittämässä suomalaista salibandya"

Hämeenlinnalaisen salibandyvalmentajan Jussi Sihvosen ura maajoukkuekuvioissa saa jatkoa.

Edelliset kaksi vuotta Hämeenlinnan Steelersin miesten liigajoukkueen päävalmentajana toiminut Sihvonen on ollut vuoden verran mukana alle 23-vuotiaiden maajoukkuevalmennuksessa.

– Aiempi sopimus oli mallia 1+2 ja jatko-optio käytettiin. Uusi sopimus on voimassa vuoden 2020 opiskelijoiden MM-kisoihin, jonka U23-valmennus vetää tämän vuoden tapaan, Sihvonen kertoo.

– Tänä vuonna emme päässeet opiskelijoiden MM-kisoissa tavoitteeseen miesten osalta, vaikka pronssit kaulassa palasimmekin. Tuloksesta jäi hyvin nälkää seuraaviin MM-kisoihin ja varmasti myös tiimimme oppi tämän vuoden kisoista. Kahden vuoden päästä olemme valmiimpia ja toivottavasti pronssi kirkastuu taas kullaksi.

Valmennustiimissä jatkavat Sihvosen lisäksi päävalmentaja Lars Eriksson sekä Mikko Lehto.

– On hienoa olla mukana kehittämässä suomalaista salibandya ja työskentelemässä maajoukkuevalmentajien kanssa. U23-maajoukkue ei ole hävinnyt vielä yhtäkään virallista maaottelua ja tarkoitus on myös jatkaa tätä putkea mahdollisimman pitkään.

Ensi kaudeksi hämeenlinnalaisvalmentaja vaihtoi espoolaisen Esport Oilersin miesten liigajoukkueen valmennustiimiin. HäSa