Kiekko Urheilu

Juuse Sarokselle kauden ensimmäinen NHL-nollapeli uuden päävalmentajan edessä – ex-luotsin potkut olivat "shokki"

Juuse Saros piti maalinsa puhtaana Patrik Laineen Winnipeg Jetsiä vastaan – ja torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä uuden päävalmentajansa John Hynesin edessä. Saros kertoo Hämeen Sanomille mietteitään nollapelin jälkeen.
Nollapelin torjunut Nashville-vahti Juuse Saros piti Mark Scheifelen ja muun Winnipeg Jets -miehistön maalintekoyritykset tuloksettomina. Kuva: Terrence Lee/Icon Sportswire
Nollapelin torjunut Nashville-vahti Juuse Saros piti Mark Scheifelen ja muun Winnipeg Jets -miehistön maalintekoyritykset tuloksettomina. Kuva: Terrence Lee/Icon Sportswire

24-vuotias HPK-kasvatti Juuse Saros torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä NHL:ssä tällä kaudella, kun sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Nashville Predators kaatoi Winnipeg Jetsin niukasti 1–0. Sarokselle kirjattiin ottelussa 28 torjuntaa. Niiden joukossa Saros torjui mm. suomalaishyökkääjä Patrik Laineen viisi maalia kohti ammuttua laukausta.

Kaikkiaan Saros on urallaan torjunut nyt kahdeksan nollapeliä 101 pelaamassaan NHL:n runkosarjaottelussa.

Ottelun jälkeen Saros kommentoi Hämeen Sanomille nollapelin olleen seurausta myös muun joukkueen sitoutuneesta puolustuspelistä.

– Koko joukkue esitti hyvää puolustamista ja uhrautuvaa peliä. Omakin peli tuntui hyvältä ja näin aika hyvin kaikki laukaukset, Saros kommentoi.

Nollapelin torjuminen vaatii Saroksen mielestä aina monen asian loksahtamista kohdalleen.

– Se on tietenkin aina suhteessa vastustajaan, että kuinka vaikea peli on ja millaisia paikkoja tulee eteen. Joskus tarvitsee vähän onneakin, mutta yleensä sen tuntee omastakin pelistä, että on varma olo. Se on monen asian summa.

 

Tähtipakilta suitsutusta: ”Hän oli uskomaton”

Nashville Predators teki kovan ratkaisun ja ilmoitti erottaneensa viime viikon maanantaina pitkäaikaisen päävalmentajansa Peter Lavioletten. Nashville palkkasi aiemmin NHL-kaudella New Jerseystä kenkää saaneen John Hynesin.

Hynes antoi ottelun jälkeen Sarokselle ansaitut kehut. Kiitoksia jakeli myös joukkueen tähtipuolustaja Roman Josi.

– Hän (Saros) on pelannut hyvin meillä koko kauden, mutta aina joukkuepuolustuksemme ei ole ollut riittävän hyvä hänen edessään. Tänään pelasimme kuitenkin hyvin puolustuspelillisesti. Mutta hän oli uskomaton – mikä ottelu häneltä, Josi hehkutti Nashville Predatorsin verkkosivuilla.

 

Hyvä alku uuden päävalmentajan johdolla

Nashville on voittanut nyt Hynesin ensimmäisestä kolmesta ottelusta kaksi.

Maalivahdin näkökulmasta Saros arvioi puolustuspelin saaneen ryhdikkäämpää otetta Hynesin komennossa.

– Peliimme on tullut muutamia uusia juttuja ja omaan silmään muutokset ovat vaikuttaneet hyvältä. Puolustaminen on ollut nyt hyvää, Saros arvioi.

 

Lavioletten potkut tulivat shokkina

Päävalmentajapotkut ovat joukkueelle aina raskas paikka, mutta samalla se mahdollistaa myös uuden rakentamisen.

Sarokselle pelaajien arvostusta nauttineen Lavioletten potkut tulivat kuitenkin suurena yllätyksenä.

– Ne (potkut) olivat omalta osalta alkuun aika shokki, koska Laviolette oli pidetty pelaajien ja kaikkien muidenkin kesken, Saros kertoo.

– Tietyllä tapaa tilanne on kuitenkin sellainen uusi alku. Tietenkin haluaa näyttää mitä osaa, vaikka hän varmasti tuntee pelaajia jo etukäteen. Myös hän (Hynes) vaikuttaa hyvältä valmentajalta.

 

Nashville jahtaa pudotuspelipaikkaa

Alkukauden alavireisesti suorittanut Nashville jahtaa uuden päävalmentajansa johdolla tiiviisti edelleen pudotuspelipaikkaa. Tällä hetkellä matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on neljä pistettä.

Nashville Predators kohtaa seuraavassa ottelussaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä juuri neljä pistettä sitä edellä läntisessä konferenssissa olevan Edmonton Oilersin. HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic