Kiekko Urheilu

Juuse Sarokselle pudotuspeliavaus – HPK:n kasvatti pääsi Nashville maalille

Nashvillen maalivahti Juuse Saros pääsi jälleen pudotuspelien makuun. Kuva: Pertti Koivunen
Nashvillen maalivahti Juuse Saros pääsi jälleen pudotuspelien makuun. Kuva: Pertti Koivunen

Nashville Predatorsin kakkosmaalivahti Juuse Saros pelasi NHL:n tämän kauden pudotuspeliavauksessaan hyvin (20/21 torjuntaa, 95,2%), mutta tultuaan kesken ensimmäisen erän maalinsuulle peli oli jo ratkennut Dallas Starsille.

Dallas tykitti alle 14 minuutissa neljä osumallaan maalissa aloittaneen Pekka Rinteen vaihtopenkille. Kolme maalia syntyi ylivoimalla.

– Yksikään kolmesta ensimmäisestä osumasta ei ollut Rinteen virhe. Meidän pitää parantaa alivoimaamme. Olisimme voineet myös takakarvata paremmin tasakentällisin tulleessa osumassa. Pekka on ollut fantastinen tähän asti, Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette korosti.

Dallas tasoitti otteluvoitoiksi 2–2 lopulta lukemin 5–1 (4–0, 1–0, 0–1) ja ykköstähdeksi valittu kakkosketjun sentteri Roope Hintz (2+0) teki uransa ensimmäiset pudotuspelimaalit. Runkosarjan 58 ottelussa syntyi tehot 9+13.

 

Dallasin puolustuksessa suurimmat minuutit urakoivat suomalaiset Esa Lindell (22:28), joka syötti kaksi maalia, sekä Miro Heiskanen (21:29).

Joukkueiden viides kohtaaminen on lauantaina Nashvillessa. Molemmat ovat tähän mennessä voittaneet yhden koti- ja yhden vierasottelunsa. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa eli seuraavan ottelun voittaja saa sarjan katkolle.

Pekka Rinne on ehdolla tämän kauden King Clancy Memorial Trophy-palkinnon saajaksi. Se jaetaan pelaajalle, joka osoittaa johtajan ominaisuuksia sekä jäällä että sen ulkopuolella ja on tehnyt merkittävää humanitaarista työtä yhteisössään. NHL julkisti ehdokkaat keskiviikkona. HäSa