Urheilu

Juuse Saros tyytyväinen kauteensa

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros on ollut tyytyväinen kuluneeseen kauteensa Pohjois-Amerikassa, vaikka NHL:n pudotuspeleissä roolina on ollut tähän mennessä luukkuvahdin paikka huippuvireessä olevan Pekka Rinteen kakkosmiehenä.

Nashville pudotti avauskierroksella Läntisen konferenssin ennakkosuosikin Chicago Blackhawksin suoraan otteluvoitoin 4–0 ja sarja St. Louis Bluesia vastaan on kahden vieraspelin jälkeen 1–1.

– Tässä on nyt vaan koittanut treenata hyvin koko ajan. Ihan siistiä on olla tässäkin roolissa mukana tämän joukkueen kanssa. Meillä on hyvä meininki ja ollaan pystytty pelaamaan varmaan kauden parasta lätkää just pudotuspeleissä. Se on tietenkin hyvä merkki, Saros korostaa.

22-vuotias nuorukainen aloitti kauden AHL-liigassa Nashvillen farmijoukkue Milwaukee Admiralsissa ja vahvan syyskauden myötä vakiinnutti paikkansa Predatorsin toisena maalivahtina.

NHL:n runkosarjassa Sarokselle kertyi 21 ottelua, joista tilastoihin tuli yksi nollapeli sekä yksi syöttöpiste.

Maaleja meni keskimäärin 2,35 ja torjuntaprosentti oli 92,3, jolla hän oli yli 20 ottelua pelanneista maalivahdeista yhdeksäs.

– Positiivinen fiilis on jäänyt kaudesta. Ihan hyvin on pärjännyt mukana, mutta tietenkin paljon on vielä kehitettävääkin, Saros tuumaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic