Urheilu Hämeenlinna

Juuso Tiainen voitti Kiken rojauksen finaalin

Juuso Tiainen kuittasi alueellisen Kiken rojaus -kilpailun ykkössijan maanantai-iltana. Kuva: Aki Aarikka
Juuso Tiainen kuittasi alueellisen Kiken rojaus -kilpailun ykkössijan maanantai-iltana. Kuva: Aki Aarikka

Riihimäen Sinisten Juuso Tiainen keilasi perinteisen Kiken rojauksen finaalin voittajaksi Hämeenlinnan keilahallissa. Tiaisen tulos kuuteen sarjaan oli hieno 1 482 pistettä.

Toiseksi tuli Boltsi-72:n Markus Hautakoski vain kahdeksan pistettä hävinneenä. Cherryn Jenni Heino oli kolmas ja järjestävän seuran Mauri Leskinen neljäs.

 

Loppukilpailu alkoi todellisella kaatoilottelulla, kun Hautakoski ja Heino tekivät kaatoja toisensa jälkeen. Hautakosken sarja jäi kahta kaatoa vajaaksi mutta Heino latoi sarjaansa kaikki kaksitoista kaatoa ja näin syntyi hänen uransa neljäs täydellinen 300 pisteen sarja.

Toiseenkin sarjaansa Heino keilasi yksitoista kaatoa ja tuloksen 278 pitäen selvästi johtoasemaa. Toisen sarjan jälkeen peräti neljällä pelaajalla oli koossa yli 500 pistettä.

Heinon ja Hautakosken tahti hieman laantui jatkossa ja Tiainen nousi johtoon kolmannen sarjan jälkeen, eikä hän kärkipaikastaan tämän jälkeen luopunutkaan. Kahdessa viimeisessä sarjassa tulleet ongelmat pudottivat Tiaisen tuloksia mutta Hautakosken kiri tuloksilla 246 ja 247 ei aivan riittänyt voittoon asti.

Lopussa Heinon ajautuessa ongelmiin muuttuvan olosuhteen johdosta, nousi Leskinen uhkaamaan kolmatta sijaa. Leskinen ei kuitenkaan saanut viimeiseen sarjaansa riittävästi kaatoja ja jäi 20 pistettä Heinosta.

 

Tiaisen tulos muodostui sarjoista 267, 248, 278, 266, 228 ja 195. Keskiarvoksi sarjaa kohden tulee komea 247 pistettä. Tiainen oli tyytyväinen neljään ensimmäiseen sarjaansa.

– Kahdessa viimeisessä sarjassa käsi kipeytyi ja kun tiesin Hautakosken tuloksen niin heittokin jäykistyi eikä kaatoja enää tullut samalla tavalla kuin alussa. Onneksi vain vasen käsi jäätyi ja paikot onnistuivat, Tiainen naurahti.

Hän keilaa vasemmalla kädellä mutta ison osan paikkoheitoistaan heittää oikealla kädellä.

– Ei kädessä mitään rikki ole, olen vaan keilannut niin vähän viime aikoina, Lahden keilahallia isännöivä voittaja taustoitti.

Seuraavaksi Hämeenlinnan keilahallissa alkaa Hakasten kilpailu. Alkukilpailu kestää kolme viikkoa ja finaali keilataan 9. maaliskuuta. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020