fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Juuso Väisänen on kallistumassa uran jatkon kannalle: "Olen ihan hyvässä kunnossa ja pärjännyt hyvin"

Viime kauden hyvä menestys antaa urheilijalle motivaatiota suunnitella vuoden 2021 arvokilpailuiden ohjelmia.
Juuso Väisäsen kisakausi peruttiin kokonaan, mutta urheilija miettii jo seuraavan kauden arvokilpailuiden ohjelmia. Kuva: Markku Tanni
Juuso Väisäsen kisakausi peruttiin kokonaan, mutta urheilija miettii jo seuraavan kauden arvokilpailuiden ohjelmia. Kuva: Markku Tanni

Kilpa-aerobiccaaja Juuso Väisäsellä on viime aikoina ollut aikaa viimeistellä kotipihalleen rakennuttamaansa autotallia. Väisäsen koko kisakausi peruttiin koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi, eikä kansainvälisiä koitoksia ole näillä näkymin tiedossa kuin vasta vuonna 2021.

– Viime kausi oli sinänsä hyvä. Tuli Euroopan mestaruus ja MM-hopea, enkä hävinnyt kultaa kuin yhdellä tuomariäänellä. Muut kierrokset voitin, mutta finaalikierroksen hävisin. Jatkoin kevätkauden perusharjoittelua aina koronatauon alkuun asti. EM-kisat oli peruttu jo aiemmin, ja melko aikaisin tuli tieto, ettei lokakuun MM-kisojakaan pystytä järjestämään. Harjoittelu on nyt vähentynyt, kun liikuntapaikat menivät kiinni, Väisänen sanoo.

Hän on joka tapauksessa kallistumassa sille kannalle, että kilpaura jatkuu ensi vuonna, kun Euroopan mestaruudesta kilpaillaan todennäköisesti Tsekissä ja MM-menestyksestä Ranskassa. Maiden oli tarkoitus järjestää kilpailut jo tänä vuonna.

– Olen ihan hyvässä kunnossa ja pärjännyt hyvin, joten mitään esteitä uran jatkamiselle ei ole. Myös tanssiurheiluliitto on tukenut kilpailemistani mukavasti. Sovimme alkuvuodesta, että kisaisin tänä vuonna ja tekisin sen jälkeen päätöksiä. Tarkkoja tietoja kisapaikoista ei ole tullut, mutta ilmeisesti ne siirretään vain vuodella eteenpäin. Euroopan kilpailut ovat lähellä ja niihin on helppo mennä, urheilija muistuttaa.

Uusi koreografia

Väisäsen on tarkoitus kiristää harjoitustahtiaan syksyllä lomakauden jälkeen. Ensi kauteen valmistautuminen pitää sisällään myös uuden koreografian suunnittelua.

– Toisaalta tämä tauko antaa mahdollisuuden valmistautua tulevaan kunnolla. Belgialainen Jeremy Delmotte, joka minut viimeksi voitti, on aika paljon nuorempi kaveri, ja hänen tyylinsä on tanssillinen. Sain viimeksi tekniikka- ja vaikeusosatuomarin ykkössijoitukset, mutta hän sai taiteellisuussijoitukset. Joku hyvä teema pitää miettiä, jotta saisin ohjelmasta taiteellisemman, Väisänen sanoo.

Taiteellisuustuomarit katsovat, miten urheilija tulkitsee musiikkia ja esittää koreografiaa. Täyskäännöstä Väisänen ei ole kuitenkaan tekemässä, vaan hänen vahvuutensa näkyvät ohjelmassa jatkossakin.

– Jos koreografiassa olisi joku vähän isompi koukku, voisivat tuomaritkin kiinnostua siitä. Ei minusta kyllä tanssijaa tule, vaan olen enemmänkin lihaksikas urheilija, ja vaikeusosat ovat niitä, joiden avulla olen pärjännyt, hän muistuttaa.

Urheilija myöntää silti muutoksen tarpeellisuuden.

– Vähän pitää kuitenkin katsoa, mitä muut tekevät ja olla samoilla linjoilla heidän kanssaan, Väisänen suunnittelee. HÄSA

Menot