Urheilu

Juuso Väisänen tähtää aerobicin MM-kultaan

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Juuso Väisänen lähtee ensi viikolla Hollantiin kovin tavoittein. Hän haluaa kirkastaa viime vuoden kilpa-aerobicin maailmanmestaruuskilpailuiden hopeamitalinsa kultaan. MM-kilpailut pidetään Dordrechtissa 15.–20. päivä lokakuuta. Väisänen kilpailee keskiviikkona ja torstaina.

– Lähden sellaisella asenteella, että parannan edelleen viime kevään EM-kilpailuiden suoritusta. Sillä voisi saada myös MM-kullan plakkariin, Väisänen suunnittelee.

Väisänen oli keväällä EM-kisoissa Tshekin pääkaupungissa Prahassa iskussa ja voitti FISAF-liiton Euroopan mestaruuden. Nyt hänellä on mahdollisuus ottaa saman vuoden nimiin myös MM-kulta. Jos jättipotti tulee, jatkuuko ura?

– Uraa pitää katsoa vuosi kerrallaan. Niin olen tehnyt jo muutaman vuoden, Väisänen kertoo.

Ohjelmaa hiottu

Väisänen on hionut ohjelmaansa kauden alusta asti nimenomaan Hollannin kisoja silmällä pitäen. Viimeisinä viikkoina ohjelmaa voi saada vielä paremmaksi.

– Viimeiset viikot olen painanut kovempaa treeniä, jolloin tekniikka tietysti vähän hajoaa ja puhtaus katoaa. Nyt pitää keskittyä siihen, että saan ohjelman näyttämään vielä paremmalta kuin muilla, Euroopan mestari suunnittelee.

Väisäsen mukaan ohjelman pitää onnistua vielä paremmin kuin Prahassa mikäli hän mielii nousta korkeimmalle korokkeelle palkintojenjaossa.

– Paremmin pitää aloittaa kuin viime kisoissa. Minun pitää päästä lyömään heti maailmalta tulevat tähdet pois pelistä. Ensimmäisessä suorituksessa pitää olla todella valmiina. Siitä pitää sitten jatkaa nousujohteisesti, Väisänen sanoo.

HämVS:n urheilijan kovimmat kilpakumppanit tulevat Australiasta.

– Sieltä tulee parin edellisen vuoden maailmanmestarit, kaksi minua nuorempaa kaveria, jotka treenaavat kimpassa. Heillä on edelleen todella kovat ohjelmat.

Kaksihenkinen joukkue

Suomesta matkustaa Hollantiin kahden hengen maajoukkue. Väisäsen lisäksi kilpailulaukkunsa pakkaa naisten kahden vuoden takainen Euroopan mestari Rita Niemi. Niemi on Väisäsen tavoin voittanut urallaan MM-hopeaa. Naisten viime vuoden maailmanmestari Irina Matilainen on lopettanut eikä lähde puolustamaan kultamitaliaan. Miesten toinen maajoukkue-edustaja Tero Haapasalmi on sivussa MM-kisoista selkävamman vuoksi.

– Suomen aerobicmaajoukkue on kutistumaan päin. Tällä kertaa meitä lähtee vain kaksi kilpailijaa. Rita on voittanut urallaan neljä MM-hopeaa. Se varmaan motivoi, että hän haluaisi saavuttaa vielä kultamitalin, Väisänen olettaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic