Urheilu

Juuso Väisäsellä tutut tuliaiset maailmalta – Uran kuudes MM-hopea oli pettymys hämeenlinnalaiselle

Belgialainen Jeremy Delmotte sai tuomareita yhden ykkössijan enemmän ja juhli FISAF-liiton kilpa-aerobicin maailmanmestaruutta.
Juuso Väisänen ponnisti tänäkin vuonna hopeaa MM-kisoissa. Kuva: Pekka Rautiainen
Juuso Väisänen ponnisti tänäkin vuonna hopeaa MM-kisoissa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalaisella Juuso Väisäsellä, 37, alkaa olla melkoinen kokoelma mitaleita FISAF-liiton kilpa-aerobicin MM-kisoista. Mies sai kaulaansa myöhään lauantai-iltana Alankomaiden Leidenissä jo uransa kuudennen hopeamitalin. Miesten yksilösarjan pronssimitaleita vuodesta 2004 MM-lavoja kolunneella Väisäsellä on neljä.

Väisänen on ollut lähellä maailmanmestaruutta useana vuonna. Näin kävi tälläkin kertaa, kun voiton napannut belgialainen Jeremy Delmotte sai tuomareilta finaaliesityksestään neljä ykkössijaa ja Väisänen kolme.

MM-pronssia sai tänä vuonna kolmena edellisvuonna mestaruutta juhlinut Ranskan Judicael Lesmann.

Väisänen kuuluu Lesmannin tavoin FISAF-liiton kisalavojen kestomenestyjiin. Kymmenen MM-mitalin lisäksi Hämeenlinnan seudun Pivotkerhoa edustava urheilija on saavuttanut muun muassa neljä Euroopan mestaruutta.

MM-hopea oli Väisäselle pettymys, varsinkin mainiosti sujuneen perjantain semifinaalin jälkeen. Hän nimittäin sai tuomaristolta peräti kuusi ykkössijaa ja lähti finaaliin kärjessä ennen Delmottea ja Italian David Serafiniä.

– Semifinaaliesitys sujui erittäin hyvin ja sama tahti jatkui finaalissa, enkä parempaan vetoon olisi kyllä tällä kertaa pystynyt. Nuori belgialainen vakuutti kuitenkin taiteellisuus- ja aerobic-tuomarit show-elementeillään, ja pystyi ilmeisesti myös parantamaan ohjelmaansa selvästi semifinaalista. Minä sain vastaavasti puolelleni tekniikkatuomareiden ja vaikeusosatuomarin ykkössijoitukset.

– Yllättävän paljon tuomareiden arviot kuitenkin muuttuivat perjantaista, ja sen vuoksi tämänkertainen hopea maistuu kyllä katkeralta, Väisänen myöntää.

Leidenin kisayleisö palkitsi Väisäsen finaaliesityksen raikuvilla suosionosituksilla.

– Belgian kaveri sai kuitenkin vieläkin kovemmat aplodit. Hänellä oli yleisössä melkoiset fanijoukot. Totta kai sekin sai mieheen lisäpotkua ja kohotti tunnelmaa kisapaikalla, ja vaikutti kai vähän tuomareihinkin, Väisänen arveli.

Kilpa-aerobic on kuulunut Väisäsen elämään pitkään. Maita ja mantujakin mies on saanut kiertää vuosien saatossa ihan riittävästi.

– Katsotaan nyt, miten pitkään jaksan vääntää. Palautellaan nyt jonkin aikaa kisakaudesta ja pohditaan sitten jatkoa. Samassa tilanteessa olen ollut jo monena syksynä, Väisänen pohtii. HäSa

Juuso Väisänen

37-vuotias hämeenlinnalainen automaatioinsinööri.

Edustaa FISAF-liiton kilpa-aerobicissa tanssiseura Hämeenlinnan seudun Pivotkerhoa.

Naimisissa, kaksi lasta.

Töissä Hyvinkäällä Konecranesilla.

Oli mukana ensimmäisen kerran kilpa-aerobicin MM-kilpailuissa vuonna 2004. Saavuttanut kuusi MM-hopeaa (2011, 2014, 2015, 2016, 2018 ja 2019), neljä MM-pronssia (2007, 2008, 2013 ja 2017), neljä EM-kultaa (2012, 2013, 2014 ja 2019), kaksi EM-hopeaa (2010 ja 2015) ja kolme EM-pronssia (2006, 2011 ja 2017).

Valittu Kanta-Hämeen vuoden urheilijaksi vuosina 2012 ja 2015.

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic