Urheilu

JYP haki pisteet HPK:n nuorten kustannuksella – "Ajoittain oikaisimme ja laiskottelimme"

HPK:n U20-joukkue hävisi kotiyleisönsä edessä. Päävalmentaja Juuso Nieminen antoi omilleen sapiskaa oikaisemisesta pelin sisällä.
HPK U20:n unkarilaishyökkääjä Nátán Vertes yritti pitää JYPiä loitolla kiekosta.

HPK:n U20-joukkue esittäytyi ensi kertaa kotiyleisölleen tällä kaudella Nuorten SM-liigassa uuden päävalmentajansa Juuso Niemisen johdolla Ritariareenalla.

Vähämaalisessa ottelussa JYP oli kuitenkin häijy vieras ja matkasi kotimatkalle lihottaen pistepussiaan täydellä sarjapistepotilla. Voitto kirjattiin lopulta JYPille 2–0.

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina kolmanteen erään saakka kahden ensimmäisen erän ollessa maalittomia.

Ottelun ratkaiseva osuma nähtiin kolmannessa erässä ajassa 51.14. HPK:n Aleksi Särkisilta komennettiin suihkun puolelle keihästämisestä, eikä kotijoukkue ei onnistunut tappamaan pitkää ylivoimajaksoa.

Voittomaalin jyväskyläläisille iski ylivoimalla Joonas Viinikainen. Loppulukemat tyhjiin kiskaisi Niklas Lehikonen.

Päävalmentaja Niemistä harmitti ottelussa ajoittainen pelaajien täyden läsnäolon puute.

– Kokonaiskuva on, että puolustus- ja maalivahtipeli antoi mahdollisuuden, mutta hyökkäsimme heikosti. Kiekottomana ei tehty ensimmäisessä erässä riittävästi hommia. Oikaisimme ja laiskottelimme, emmekä päässeet kiekolliseen peliin kiinni tai paineistamaan, Nieminen harmitteli.

– Toisessa erässä päästiin hyökkäämään, riistämään ja antamaan tukea kiekolliselle pelaajalle. Se oli selkeä parannus. Vastustaja sai sitten kolmannessa erässä sen verran ylivoimaa, että saivat tehtyä maalin.

HPK:n kauden avausvoitossa Jukureita vastaan maalin suulla torjui Tuomas Aalto, JYPiä vastaan maalilla pelasi Ville Ruokonen.

Nieminen on tyytyväinen molempien maalivahtien alkuun.

– Molemmilla maalivahdeilla on hyvä startti nyt alla. Ja koko joukkue on saanut kokemusta voittamisesta ja häviämisestä. Potuttaahan häviäminen enemmän, mutta sekin kuuluu tähän urheiluun. HäSa

Päivän lehti

14.7.2020