Urheilu

JYP:stä tuli lopulta HPK:n vastustaja

Hämeenlinnan Pallokerhon kannalta jääkiekkoliigan merkityksellisiä pisteitä ei tällä kertaa jaettu sen runkosarjan viimeisessä ottelussa Kouvolassa, vaan mielenkiinto kohdistui JYP:n, KalPan ja TPS:n päätöskierroksen peleihin. Lopulta kävi niin, että kolmikko päätyi värikkäiden vaiheiden jälkeen samoille sijoille kuin maanantain peleihin lähdettäessä eli HPK kohtaa ensi viikon keskiviikkona käynnistyvässä puolivälieräsarjassaan neljänneksi päätyneen JYP:n.

HPK sai odotella muiden otteluiden päättymistä hetken aikaa 6–4 (1–1, 2–2, 3–1) -tappionumeroihin päättyneen KooKoo-ottelunsa jälkeen. Kerhon päävalmentaja Antti Pennanen piti Marko Virtasen valmentamaa JYP:iä tuoreeltaan omalle joukkueelleen hyvänä haasteena.

– JYP oli kauteen lähdettäessä yksi suurimmista mestarisuosikeistani. Se on saanut tehdä omaa projektiaan pitkän aikaa. Olemme pelanneet JYP:iä vastaan hyviä pelejä ja olemme pystyneet hallitsemaan niitä pelillisesti, vaikka olemmekin hävinneet. JYP on meille hyvä haaste heti alkuun ja olemme kyllä siihen valmiita. Mielenkiinnolla odotan sarjaa, Pennanen sanoi.

Kerho oli runkosarjassa lopulta viides, kuten tiedettiin jo muutama kierros ennen runkosarjan päätöstä. Pennanen oli omiensa runkosarjaan tyytyväinen.

– Joukkueeseen ja organisaatioon on tullut paljon uusia ihmisiä ja sitä taustaa nähden suoritus on ihan hyvä. Ei se missään nimessä mikään nappisuoritus ole, vaan on paljon asioita, joita olisimme voineet tehdä paremminkin. Paljon on tietenkin asioita, joita olemme tehneet myös hyvin. Ne asiat, jotka eivät maksa mitään, olemme tehneet laadukkaasti ja päivittäinen arki on ollut hyvää, Pennanen mietti.

Päävalmentaja on nähnyt useamman pelaajan kehityksen kauden aikana.

– Moni pelaaja on mennyt eteenpäin ja noussut uudelle tasolle. He ovat tehneet hyvin töitä. Johtavat pelaajat ovat tukeneet meidän juttua alusta asti, joten töitä on ollut hyvä tehdä, hän kiitteli.

HPK teki runkosarjassa kuudenneksi eniten maaleja ja oli päästettyjen maalien tilastossa Kärppien kanssa jaetulla neljännellä sijalla.

– Olisimme varmaan voineet olla tehokkaampia. Se on aina ikuisuuskysymys. Ylivoimapelaaminen olisi voinut olla jossain vaiheessa tehokkaampaa. Ne ovat sellaisia asioita, joita pitää jaksaa työstää ja ne voivat napsahtaa nopeastikin kohdalleen.

Pennanen on mielissään siitä, että Kerhon identiteetti on näkynyt kaukalossa läpi kauden.

– Olemme olleet aktiivisia molempiin suuntiin ja hyökkäyspelissä varmaan yksi vauhdikkaimmista joukkueista tässä liigassa. Meillä on paljon taitoa, joka on näkynyt hyökkäyspelaamisessa. Siihenkin olen tyytyväinen, että olemme pystyneet pelaamaan hyvää jääkiekkoa monentyyppistä joukkuetta vastaan. Kestämme vauhtia ja olemme pelanneet hyvin sekä kamppailevia joukkueita että vähän staattisempia joukkueita vastaan peleissä, joissa taktisuus ja viisaus nousee esiin, valmentaja arvioi. HäSa

Katso videoHPK:n Otto Paajasen haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020