fbpx
Urheilu

Jyrki Erikssonista…Tarmon junioripäällikkö

Maakunnan yleisurheilun ykkösseura Hämeenlinnan Tarmo on palkannut toukokuun puolivälistä alkaen toisen työntekijän. Seuran junioripäällikkönä aloittaa Jyrki Eriksson, joka toimii nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsän aisaparina.

– Toimintamme on laajentunut niin paljon, että toisen työntekijän palkkaaminen oli laadun turvaamisen edellytys. Olemme eriyttäneet ja perustaneet uusia ryhmiä. Näin jokaiselle lapselle ja nuorelle voidaan tarjota ryhmässä yksilöllisesti oman tasoista toimintaa, Vepsä valottaa uudistusta.

Jyrki Eriksson opiskelee Helsingin yliopistossa teologiaa, mutta taustat ovat Hämeenlinnassa ja Tarmossa.

– Villen kanssa aloitimme koulun Kankaantakana samalla luokalla ja lyseosta kirjoitimme ylioppilaiksi. Myös ohjaustoiminnan aloitimme Tarmossa samaan aikaan kahdeksan vuotta sitten, Eriksson kuvaa kaksikon yhteistä menneisyyttä.

Uudella junioripäälliköllä on laaja kokemus ohjaustoiminnasta eri-ikäisten parissa. Tavoitteena on valmistua opettajaksi ja työn alla on myös nuorisovalmennustutkinto. Teologin kesään mahtuu myös rippileiri.

– Helsingissä olen toiminut kuntosaliohjaajana ja asiakkaita on ollut eläkeläisiin asti. Myös opettajan sijaisuuksia on takana ja Tarmossa olen tuurannut Villeä tarpeen mukaan. Ympäri vuoden on tullut tehtyä monenlaista. Heinäkuussa opetan Kuortaneella urheilurippikoulussa, Eriksson kuvaa monipuolista toimintaansa.

Urheilukoulut…työllistävät

Kesän urheilukouluihin on ilmoittanut jälleen runsaasti lapsia. Erikssonin työ painottuu sekä kilpavalmennusryhmiin että urheilukouluihin, joissa pienimmät lapset ovat junioripäällikön vastuulla.

– Ryhmiä ja toimintaa on jo niin paljon, että jopa kaksi työntekijää ei meinaa riittää. Onneksi meillä on parisenkymmentä ohjaajaa urheilukouluissa, Vepsä kertoo.

Talous on seuratoiminnassa aina oma haasteensa. Tarmossa myös tähän puoleen on suunnitelmallisesti panostettu.

– Uuden työntekijän palkkaukseen olemme hakeneet SLU:n avustusta, mutta yksinään se ei riitä, vaan seuran omista varoista pitää löytyä suurin osa. Olemme kehittäneet varainhankintaa ja vaikka hallimaksut ovat olleet nousussa, junioreiden maksujen nousu on pyritty minimoimaan, Vepsä kertoo seuran talouspolitiikasta.

Eriksson pääsee heti tositoimiin, sillä toukokuussa Tarmon kaksikko vierailee kolmen viikon aikana Kanta-Hämeenlinnan sekä Rengon ja Hauhon alakouluissa ja tapaa noin 800 oppilasta opettajineen.

– Kiva on tulla tekemään työtä, mistä tykkää. Lasten ja nuorten parissa työ on toki paljon muutakin kuin ohjaamista. (HäSa)

Asiasanat

Menot