Urheilu Loppi

Kaisa Kurki nappasi kotikisasta SM-kultaa – Kansallisen skeetin mestaruudet ratkottiin Lopella

Ala-Hämeen Ampujien Kaisa Kurki vei naisten sarjan voiton lähes näytöstyyliin. Kuva: Jari Kohonen
Ala-Hämeen Ampujien Kaisa Kurki vei naisten sarjan voiton lähes näytöstyyliin. Kuva: Jari Kohonen

Lopella käytiin lauantaina kansallisen skeetin SM-kilpailu. Laji poikkeaa olympiaskeetistä joidenkin helpotustensa osalta. Lajissa ammutaan neljä 25 kiekon sarjaa. Ampumapaikkoja on kahdeksan ja niistä neljällä ammutaan kaksoiskiekko. Kiekot lähetetään vuorotellen korkeasta ja matalasta tornista.

Miesten yleisessä sarjassa Vesa Pietarila missasi ainoastaan kaksi kiekkoa sivuten voimassa olevaa suomenennätystä. Voitto oli selvä, mutta SM-hopean kohtalo ratkaistiin vasta pudotusammunnassa. Siinä Janne Vilen onnistui pudottamaan molemmat kiekot, Tommi Seppänen hukkasi omistaan toisen.

Naisissa järjestävän seuran, Ala-Hämeen Ampujien, Kaisa Kurki hallitsi päivää. Kahden kierroksen jälkeen Jaana Grahn oli vain yhden ohilaukauksen päässä, mutta kolmannella kierroksella Kurki ampui puhtaan sarjan ja Grahn kuusi ohilaukausta. Päätöskierrokselle Kurki teki vain yhden hudin, joten tuloksella 94 voitto irtosi vaivatta.

– Muutamia pikku vikoja sinne sattui, mutta muuten ihan tasaista tekemistä. Harvemmin on neljää kierrosta ammuttu yhteen päivään, mutta ihan hyvin jaksoin tämän. Päivä oli kyllä pitkä. Tulin jo ennen yhdeksää radalle, iltapäivän päätteeksi viimeisen sarjansa ampunut Kurki pohti.

Sadekuurot lisäsivät haastetta pitkin päivää. Aamulla satoi vettä enemmänkin, ratkaisukierroksilla tihkusade sumensi maisemaa.

– En mä tästä valita, kyllä kiekot ihan hyvin näki, vaikka lasit vähän huurtuvatkin, Kurki hymyili.

N20-sarjassa A-HA:n Nea Vallionniemi oli ainoa osanottaja. SE-tulos 81 olisi riittänyt aikuisten puolella ainakin pronssin uusintaan. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic