Urheilu

Kakkosta hallitseva NJS mankeloi Härmän naiset – Nousukarsintapaikka yhä hämeenlinnalaisten omissa käsissä

Tiukka taistelu viimeisestä nousukarsintapaikasta jatkuu ensi lauantaina.
Kuvituskuva

Naisten Kakkosen A-lohkoa johtava Nurmijärven Jalkapalloseura näytti lauantaina Klaukkalassa, miksi se on marssinut tällä kaudella voitosta voittoon. Edelleen nousukarsintakamppailussa mukana oleva Hämeenlinnan Härmä sai toisella puoliajalla kyytiä, vaikka hävisikin vain 2–4 (1–0).

Kaikki 10 otteluaan maalierolla 33–6 voittanut NJS karkasi lohkossa kahdeksan pisteen johtoon ennen ottelun enemmän jo pelanneita Pallo-Iiroja, TPS 2:ta ja Härmää.

– Olimme melkoisessa mankelissa. Ei pidä ihmetellä, minkä takia NJS on lohkon kärjessä. Joukkue on ollut pitkään yhdessä, karsinut jo kolmena vuonna ja saanut vielä kaksi laadukasta amerikkalaista. Heidän pakettinsa on parhaiten kasassa lohkomme joukkueista, Härmän päävalmentaja Tero Helin huomioi.

 

Tuuli Viinikka vei Härmän vierasjohtoon jo viidennellä peliminuutilla, minkä jälkeen ottelusta tuli hämeenlinnalaisille puolustustaistelua.

Härmän puolustus murtui lopulta 63. minuutilla NJS:n yhdysvaltalaisvahvistus Jourdan Ziffin löydettyä maalijyvän. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Oona Sevenius vei kotijoukkueen viimein johtoon.

Laura Långvik toi Härmän vielä 79. peliminuutilla pisteensyrjään, mutta vain muutamassa minuutissa Sevenius ja Ziff ratkaisivat toisilla maaleillaan ottelun.

– Kamppailu oli kovaa molemmilta joukkueilta. Tuomari antoi pelata fyysisesti, kunhan pelattiin oikein. Jouduimme puolustamaan kovaa, eikä ollut kaukana, että olisimme onnistuneet varjelemaan pistettämme, mutta siinä tuli sitten pari halpaa maalia, Helin kiteytti ottelun.

– Joukkueen tekemiseen pitää olla silti tyytyväinen. Kyllä kaikki annettava jäi kentälle.

 

Härmällä onkin viimeisillä seitsemällä sarjakierroksella edessään tiukka kilpailu lohkon kakkossijasta ja paikasta Ykkösen nousukarsinnassa. Ensi lauantain ottelu Pallo-Iirojen vieraana on siltä osin erittäin tärkeä, mutta päävalmentaja Helin tulee pelistä puuttumaan.

– Se (kakkossija) on omissa käsissä. Meidän pitää vain itse pystyä hoitamaan pelit Pallo-Iiroja ja TPS:ää vastaan. Muissa lohkoissa kakkoset ovat aivan samoissa pisteissä, eli pystymme omalla tekemisellä vaikuttamaan siihen (pääsemmekö karsintaan), Helin totesi. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020