Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Kaksi HPK-kiekkonaista Naisleijoniin nyt, lisää loppukaudesta? – Karjalainen toipumassa tällistä maaotteluihin

Ida Karjalainen selvinnee säikähdyksellä ja ruhjeilla KalPa-ottelun vammastaan.
Ida Karjalainen karkasi lauantain liigaottelussa Kuortanetta vastaan tyttöjen maajoukkuepuolustaja Sanni Rantalalta. Kuva: Tomi Vesaharju
Ida Karjalainen karkasi lauantain liigaottelussa Kuortanetta vastaan tyttöjen maajoukkuepuolustaja Sanni Rantalalta. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-kiekkonaisilla on kahden pelaajan edustus ensi viikolla naisten Euro Hockey Tourilla. Naisten jääkiekkomaajoukkueeseen valittiin maanantaina HPK:sta hyökkääjät Ida Karjalainen ja Julia Liikala.

Molemmat olivat valittuina myös elokuun koti-EHT-tapahtumaan, mutta vain Liikala sai pelata. Karjalaisella oli lähellä jäädä toinenkin turnaus kokematta, kun hän sai sunnuntaina KalPaa vastaan laukausta blokatessaan kiekon käteensä ja joutui heti sairaalaan.

HPK-kiekkonaisten manageri Jorma Hassisen mukaan kädestä ei maanantain tutkimusten perusteellakaan ole mitään rikki. Karjalainen pääsee näin Naisleijonien matkaan, vaikka ainakaan viikon alussa hän ei HPK:n harjoitusvahvuuteen kuulunut.

– Lähtökohtaisesti hän pystyy lähtemään, kun turnaus on vasta ensi viikolla. Tämänhetkinen tuntemus hänellä oli, että viikossa luulisi parantuvan. Tiistaina ortopedillä selviää lopullisesti, mutta kyllä se käsi on jo tutkittu eikä vakavaa vammaa todettu, Hassinen kertoo.

 

Karjalaisella on tilillään neljä naisten A-maaottelua, tältä kaudelta vain kesäinen harjoituspeli Unkaria vastaan. Haastajamaajoukkueessa laitahyökkääjä on pelannut kolme ottelua.

Keskushyökkääjä Liikala puolestaan pelasi kesällä kuusi ottelua Naisleijonissa ja avasi maalitilinsäkin Tshekkiä vastaan kahdella osumallaan.

Suomi kohtaa Venäjän Dmitrovissa keskiviikosta sunnuntaihin pelattavassa turnauksessa emäntien lisäksi Saksan, Sveitsin ja Tshekin.

 

Lisäksi aiemmin HPK:n naisten liigajoukkueesta valittiin alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen Saara Kolehmainen, joka avasi viikonloppuna maalitilinsä pääsarjassa.

Hassinen iloitsee nuoren joukkueen pelaajien etenemisestä myös leijonapolulla. Hän uskoo, että kauden edetessä muutama muukin HPK:lainen saa tilaisuuden naisten maajoukkueessa.

– Huulilla tulevat ainakin pyörimään Anniina Kaitala, Seikkulan sisarukset (Kiti ja Heta) ja Heli Allinen. Kun Kiti saa kätensä kuntoon, niin saamme hänet kehiin marraskuussa. Nämä ovat sitten kärkkymässä tilaisuutta siinä seuraavassa kategoriassa. He ovat jo liiton seurannassa, Hassinen tietää.

– Naiset ovat treenanneet tunnollisesti ja tavoitteellisesti, niin kyllä se rupeaa näkymään, kun paikkoja aukeaa. Tämä on osoitus, että jotain on tehty oikein vähintään vahingossa, Kerho-manageri heittää viitaten nyt Naisleijoniin valittuihin Liikalaan ja Karjalaiseen. HäSa

Päivän lehti

11.8.2020