Urheilu

Kaksi maalipurkausta toi kauden avausottelun voiton HJS:lle

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miehet aloittivat sarjakauden Tampereen piirin Kolmosessa ennakkosuosikin elkein. Lempääläläinen isäntäjoukkue Sääksjärven Loiske kärsi avauskierroksella 0–5 (0–3) -tappion.

Peli oli vahvasti HJS:n hanskassa jo 20 minuutin kohdalla, kun hämeenlinnalaiset olivat rykäisseet kuuteen minuuttiin kolme maalia. Kauden ensimmäisen osuman iski 13. peliminuutilla Prince Mokuma, ja johtoa lisäsivät Miika Paussu 17. ja Paavo Ahola 19. minuutilla.

Seuraavaan maaliin meni Sääksjärven tekonurmella yli tunti, kun kotijoukkue alkoi saada pelistä kiinni ja pystyi häiritsemään HJS:n pelin virtausta. Lopulta kaikki viisi vaihtoaan 64. minuuttiin mennessä käyttäneeltä Loiskeelta loppui virta, ja vaihdosta sisään tullut Santeri Stenius kaunisteli loppunumeroita vieraiden osalta kahdella maalilla aivan varsinaisen peliajan lopussa.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen joukkueensa paluuseen Kolmosen kentille.

– Viimeksi kun täällä vierailimme (2017), jäimme pisteittä. Nyt olimme valmistautuneet hyvin ja peli-ilme oli kunnossa ensimmäisestä minuutista asti. Taktisesti kypsä ja yhtenäinen esitys meiltä. Saimme ajoissa ne maalit, jotka helpottivat oloa. Vastustajalle kehut siitä, että he yrittivät muuntautua, Hakanen kiteytti.

HJS pelaa Kolmosen ensimmäisen kotiottelunsa ensi viikon lauantaina, kun Pullerille saapuu Tampereen Pallo-Veikkojen kakkosjoukkue. Heti tämän jälkeen sunnuntaina on edessä Regions’ cupin toisen kierroksen ottelu Porin Palloilijoiden vieraana.

– Molemmilla vastustajilla oli vähän haasteita ottelukalenterien kanssa. Lähdemme molempiin otteluihin sata lasissa. Tämä on hyvä mahdollisuus saada pelituntumaa myös junnuille. Kukaan tuskin pelaa kahta täyttä peliä, Hakanen ennakoi. HäSa