Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Kaksijakoista kautta pelaava Filip Krivošík unelmoi yhä MM-kisoista

Filip Krivošík haki voimaa kesäleiriltä Tomáš Tatarin ja Martin Fehérváryn kanssa.
Filip Krivošík oli alkukaudesta liekeissä. Kuva: Tomi Vesaharju
Filip Krivošík oli alkukaudesta liekeissä. Kuva: Tomi Vesaharju

Tasaisella tahdilla eteenpäin, niin voisi kuvailla HPK:n slovakkihyökkääjä Filip Krivošíkin uraa. Bratislavalainen tuli Kerhoon 17-vuotiaana kolme ja puoli vuotta sitten ja on käynyt läpi HPK:n A-juniorit, Mestiksen ja Slovakian juniorimaajoukkueet.

Tällä hetkellä Krivošík on HPK:n edustuksessa kuin liimattu kolmosketjun laitaan ja on päässyt välillä tekemään tulosta niin sanotuissa kärkiketjuissa ja ylivoimallakin.

Kauden ensimmäisissä 24 liigaottelussa syys–marraskuussa Krivošík teki jo liigauransa kärkitehot 6+6 ja pääsi kahteen tapahtumaan Slovakian maajoukkueessakin. Siellä syntyi syksyllä uran ensimmäiset kolme maaottelumaaliakin.

– Olen iloinen, että olen saanut paljon mahdollisuuksia pelata, ja olen näyttänyt, että pärjään siellä. Toki maajoukkueessa pelaaminenkin on vaikeaa, mutta olen iloinen siitäkin mahdollisuudesta, Krivošík pohti torstaina HPK:n mediatilaisuudessa.

Talvi on ollut kuitenkin vaikea tuloksen valossa. Vaikka suoraviivainen laitahyökkääjä on tämän tästä päässyt hyville maalipaikoille, edellisen 17 ottelun tehot ovat vain 0+3. Peliaika on silti keskimäärin 15 minuutin luokkaa illassa, paljon enemmän kuin viime kaudella.

– Uskon, että maalit tulevat, kun teemme mitä meidän pitää. Emme ole tehneet maaleja kahteen peliin, mutta niin voi käydä kaikille, Krivošík viittasi HPK:n tilanteeseen.

 

Slovakian pääkaupungissa kasvanut Krivošík ajautui jääkiekkoon jo kolmevuotiaana eikä ole sittemmin juuri muita urapolkuja miettinyt. 16-vuotiaana hän muutti Tshekin Chomutoviin ja vuoden päästä 2016 Hämeenlinnaan.

– Toki tulin tänne kehittymisen ja haasteen vuoksi. Valitsin Suomen maan ja jääkiekon kannalta, koska täällä luistellaan paljon ja ollaan ahkeria. Se on myös minun tapani. Nyt voin todeta, että valinta oli hyvä, Krivošík totesi.

Kesäisin vauhtia on toki haettu kotipuolesta, jossa hän kertoo viime kesänä laittaneen fysiikkansa kuntoon. Ilman kovatasoista harjoitusjaksoa hän tuskin saisi vastuuta HPK:sta nykymalliin.

– Olen fyysinen pelaaja, joten siinä tapahtui harppaus. Luullakseni sain lisää voimaa kehooni. Sitä olen nyt käyttänyt hyväkseni, Krivošík arveli.

– Treenasin samassa porukassa kuin vuotta aiemmin, joka on kuin perhe minulle. Meillä oli ikään kuin kahdeksan viikon leiri, jolla oli myös pari NHL-pelaajaa, Tomáš Tatar (Montreal) ja Martin Fehérváry (Washington/AHL:n Hershey), joten seura oli ainakin tasokasta.

20-vuotiaan Krivošíkin ikätoveri Fehérváry pelasi jo samassa juniorijoukkueessa hänen kanssaan.

Vaikka kasvanut rooli suomalaisessa seurajoukkueessa onkin hyvä ponnahduslauta, on Krivošíkilla vielä matkaa nykyään MM-kisojen keskikastiin kuuluvan Slovakian kevään ryhmään. Hän ei ole mukana helmikuun joukkueessa, jossa ovat muiden muassa Kärppien Patrik Rybár ja Michal Krištof sekä Lukon Kristián Pospíšil.

– Onhan MM-kisat yksi tavoitteeni. Se vaatii hyvää kautta seurassa. Ensin pitää ottaa muutama askel täällä. Olen toki yhteydessä muihin pelaajiin ja toivotan Pospíšilille onnea ensimmäiseen maaotteluunsa.

 

Viime viikolla HPK voitti kotonaan SaiPan 5–2, mutta jäi maaleitta 0–2-tappioissa Raumalla ja Kouvolassa. HPK yrittää nähdä nämä ottelut tienviittana kevääseen.

– Kaikki ottelut kannattaa voittaa, mutta ne antoivat paljon materiaalia, mihin suuntaan meidän pitää peliämme viedä. Ottelut näyttivät, missä rima tulee olemaan keväällä, kun haluaa pärjätä. Erityisesti Lukko antoi kovan haasteen tiiviillä viisikollaan, apuvalmentaja Juuso Nieminen totesi torstaina.

– KooKoo-pelissä se alku oli meidän kannalta niin jäätävä, että psyykkinen puoli eli reagointi korostui. Alistuimme siinä hetkeksi.

Tällä viikolla HPK:lla ei ole varsinaista otteluruuhkaa, mutta matkustamisineen peräkkäiset Kärpät-ottelut haastavat. Isompi haaste on liigajohtajaa vastaan kuitenkin jälleen kaukalon puolella. Niemisen mukaan Kärppiä on mietitty omien pelikokemusten kautta.

– Olemme pyrkineet viemään ihan omaa peliä eteenpäin alkuviikko keskittyen ahtaassa hyökkämiseen ja tehostaneet sitä, Nieminen sanoi.

 

HPK on kohdannut Kärpät tällä kaudella kolmesti, ja joka kerta oululaiset ovat olleet maalilla parempia. Joulukuussa HPK ylsi jo voittolaukauksille.

Viime kauden finalistit kuuluvat sijainneista huolimatta samaan ”välisarjalohkoon”, joten runkosarjassa on vielä kolme kohtaamista jäljellä.

– Nämä ovat varmasti vaikeita pelejä, mutta valmistaudutaan ensin parhaamme mukaan tähän ensimmäiseen. Yritetään hyötyä siitä, että aloitamme viikonlopun kotona. Erien alut ovat tärkeitä, joten keskitytään nyt niihin, Krivošík totesi.

– Paha sanoa, miten muut kaverit sen ottavat, mutta minulle tämä back-to-back sopii. Pelin jälkeen on kuitenkin tarpeeksi aikaa palautua ja valmistautua seuraavaan. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic