Urheilu

Kalle Rovanperä säväytti taas SM-rallissa

Rallin suomenmestaruussarja jatkui lauantaina Kouvolassa. Kaakkois-Suomen äkkiväärät tiet ripeimmin selvitti 16-vuotias Kalle Rovanperä. Toisen polven rattimies jätti muita lähes puoli minuuttia nopeatempoisessa kisassa.  

– Ihan siististi ja virheittä tuli tänään. Mukavat tiet, Rovanperä hymyili.  

Nuorukainen tekaisi seitsemän pohja-aikaa kahdeksasta mahdollisesta. Kuljettaja hermoili ensi kertaa vasta palkintokorokkeella, kun kuohujuomapullon korkki ei ottanut auetakseen.  

Koska poikkeusluvalla kilpaileva Rovanperä ei aja SM-pisteistä, saatiin kisassa tavallaan kaksi voittajaa. Komealla loppukirillä parhaat SM-pisteet saavutti toinen rallin superlupaus, vasta toisen nelivetorallinsa ajanut 21-vuotias Juuso Nordgren.

Riihimäki-rallin voittaja Marko Mänty johti rallia 0,7 sekunnilla vielä, kun ajamatta oli ainoastaan kilometrin pituinen yleisöerikoiskoe Kouvolan Tykkimäessä. Nuori Nordgren yllätti ja ajoi Rovanperän kanssa tasa-aikaan, Männyn hävittyä kärkikaksikolle 1,4 sekuntia. Näin pistepotti matkasi Nordgrenin matkassa Karkkilaan.   

– Rupesin siinä lähdössä kikkailemaan kytkimen kanssa ja sittenhän se ”stumppasi”. Mutta ei se voitto pelkästään siihen mennyt, Mänty arveli.

Suomenmestaruuden kannalta kisa sisälsi runsaasti dramatiikkaa. Sarjan kärjessä Kouvolaan saapunut Teemu Asunmaa keskeytti heti avauserikoiskokeelle. Asunmaa jatkaa keskeytyksestään huolimatta yhä johdossa, mutta neljänneksi ajanut Juha Salo kavensi eroa. Mänty nousi Nikaran ohi kolmanneksi. HäSa

Asiasanat

Mainos