Urheilu

Kansainvälisen salibandyliiton muutosehdotuksille kritiikkiä suurmaiden valmentajilta – "Toivotaan, ettei kukaan edes harkitse tällaisia"

Petri Kemppainen valmentaa Salibandyliigan Steelersiä.

Kansainvälinen Salibandyliitto (IFF) suunnittelee merkittäviä uudistuksia, mutta ehdotetut lyhyempi peliaika (3 x 15 minuuttia) ja pienempi joukkueiden koko (15 pelaajaa) ovat saaneet kritiikkiä varsinkin lajin valtamaista Ruotsista ja Suomesta.

Viime viikonloppuna IFF:n hallitus päätyi esittämään joulukuussa miesten MM-kisojen yhteydessä kokoontuvalle yleiskokoukselle, että seuraavien kahden kauden aikana 2019–21 ehdotettuja muutoksia testataan osassa kansainvälisiä ja kansallisia otteluita.

Muutoksilla on tavoitteena vahvistaa salibandyn asemaa olympialaisiin kelpaavana lajina lyhentämällä pelitapahtumaa. Toiveena on ollut myös, että joukkueiden taso nousisi ja peli muuttuisi entistä vauhdikkaammaksi.

Uudistuksia testattiin jo kesällä 2017 Puolassa järjestetyssä World Games-turnauksessa.

 

Hämeenlinnalaisvalmentajat Petri Kemppainen ja Jussi Sihvonen eivät kannata näitä uudistuksia.

– Itse en ymmärrä koko keskustelua. Lyhennetty peliaika on älytön idea, kun koko ajan on yritetty saada junnupuolellekin kunnon peliajat. Samoin nykyinen pelaajamäärä (2+18) on hyvä. Toivotaan, ettei kukaan edes harkitse tällaisia, Steelers Hämeenlinnan päävalmentaja Kemppainen painottaa.

Samoilla linjoilla on espoolaisen Oilersin valmennustiimiin kuuluva Sihvonen.

– En kannata näitä uudistuksia, lyhytnäköistä ajattelua. Pelaajien vähentäminen voi nostaa tasoa, mutta laskee pelien tempoa ja harrastajamäärät vähenevät. Ja muissakaan lajeissa parin tunnin pelitapahtuma ei ole ollut ongelma. En myöskään näe olympiastatusta niin merkittävänä, että sen ehdoilla pitäisi tehdä näitä muutoksia, Sihvonen kommentoi.

– Mutta jos kansainvälisiin peleihin tehdään nämä muutokset, kansallisten sarjojen on pakko mennä samaan formaattiin, MM-kisojen painoarvo on niin kova. Mutta en siis itse ole muutosten kannalla. Esimerkiksi ammattimaisuutta pitää kyllä saada lajiin lisään, mutta ei turhia sääntömuutoksia. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020