Urheilu

Kansallissankari Kanerva laittaa jäitä hattuun – "Meillä on vielä tämä yksi matsi"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva keskittyy seuraavaksi maanantain Kreikka-otteluun, joka ratkaissee Suomen EM-arvontakorin.
Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen nousu, "Riveluutio", henkilöityy päävalmentaja Markku Kanervaan. KUVA: Kimmo Brandt / EPA

Se, missä maissa Suomi pelaa EM-ottelunsa, selviää marraskuun 30. päivä. Tuolloin Bukarestissa arvotaan lopputurnauksen lohkot.

Kisat pelataan 12 maassa, joista lopputurnaukseen pääsee näillä näkymin 10. Nämä kisaisännät pelaavat alkulohkot pääasiassa kotonaan. Loput maat arvotaan kuuden neljän joukkueen lohkon täytteeksi.

Siinä mielessä Suomella on panosta vielä maanantain vierasottelussa Kreikkaa vastaan Ateenassa. Voitolla Suomi välttää hyvin todennäköisesti päätymisen heikoimpaan arvontakoriin, sillä korit laaditaan karsintojen lohkosijoitusten ja pisterankingin perusteella.

Päävalmentaja Markku Kanerva halusi perjantain juhlahumussa keskittyä mieluummin Kreikka-peliin kuin ajatella ensi kesää.

– Meillä on uudet haasteet, mutta niitä on seitsemän kuukautta aikaa miettiä. Meillä on vielä tämä yksi matsi edessä, Kanerva toppuutteli.

– Katsotaan sitten mitä arvonnassa tulee. Mutta onhan se selvää, että tämän menestyksen kautta arvostuksemme jalkapallomaana nousee (muuallakin).

 

Kanerva piti selvänä, että positiivisia vaikutuksia Suomen jalkapallomaajoukkueelle (tai -maajoukkueille) on odotettavissa myös kotimaassa.

– Varmasti kaikki jalkapallon toimijat ja harrastajat saavat aikamoisen buustin sen hyvän työn jatkamiseen. Tätä kautta on hyvä yrittää saada lisää harrastajia. Varmasti Huuhkajista löytyy paljon hyviä esikuvia, Kanerva pohti.

– Pääsemme samaan kastiin muiden palloilulajien kanssa, kun jääkiekko, lentopallo, koripallo ja salibandy ovat jo pelanneet arvokisoissa.

Maajoukkueen menestys henkilöityy pitkälti maanläheiseen ja aina kohteliaaseen Kanervaan, joka sai isomman osan kannattajien ylistyslauluista kuin tähtihyökkääjä Teemu Pukki. ”Rive” otti tämänkin suosion vastaan pitämällä jäitä hatussa.

– Huuhkajat tässä sen kansallissankarin aseman on ansainnut, mutta nämä kuuluvat päävalmentajan hommiin ja ne pitää ottaa kiitollisena vastaan. HäSa