Urheilu Hämeenlinna

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja jatkuu tiistaina 

Ahveniston Autourheilijat isännöi perinteisen autoilusarjan paluuta.
Autosuunnistuksessa pääsee alkuun tavallisella henkilöautolla. Kuva: Pekka Virtanen
Autosuunnistuksessa pääsee alkuun tavallisella henkilöautolla. Kuva: Pekka Virtanen

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy toden teolla ensi tiistaina 4. elokuuta, kun ohjelmassa on ensimmäinen Kanta-Hämeen autourheilusarjan syyskauden viidestä kisasta. 

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta. Koronavirusepidemian vuoksi sarjassa ajettiin kevätkaudella vain yksi kisa, ja osa keväälle suunnitelluista kilpailuista siirtyi elokuulle. 

Riihimäellä 9. kesäkuuta ajetun sarja-avauksen jälkeen ohjelmassa on tiistaina Hämeenlinnassa ajettava Ahveniston Autourheilijoiden kisa, jonka lähtö- ja maalipaikka on Ahveniston moottoriradan kahviossa. AAU:n kisan jälkeen sarjassa kilpaillaan Janakkalassa 11.8., Hyvinkäällä 18.8., Lopella 25.8. ja Lammilla 1.9. 

AS-sarjan harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on 10 euroa/pari/harjoitusajo. Kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. 

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta. 

Menot