Urheilu

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa yhdeksän osakilpailua

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy ensi tiistaina 21. toukokuuta ja tarjoaa touko–syyskuussa yhdeksän autosuunnistuksen harjoitusajoa.
Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy ensi tiistaina 21. toukokuuta ja tarjoaa touko–syyskuussa yhdeksän autosuunnistuksen harjoitusajoa. Arkistokuva

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy ensi tiistaina 21. toukokuuta ja tarjoaa touko–syyskuussa yhdeksän autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 1960-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-sarjan kaikki kisat ajetaan tiistai-iltaisin. AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 21.5. (paikkana Valkeakoski, järjestäjänä VaToSUA), 28.5. (Forssa, FoSUA), 4.6. (Riihimäki, RiiUA), 11.6. (Vantaa, UFAK), 6.8. (Hämeenlinna, AAU), 13.8. (Hyvinkää, HyUA), 20.8. (Loppi, LopUA), 27.8. (Janakkala. TAUK) ja 3.9. (Lammi, LamUA). HäSa

Päivän lehti

3.7.2020