Urheilu

Kantahämäläisiä mitalitavoittein Kalevan kisoihin – Junnila ja Alingué tähtäävät huippusuorituksiin

Yleisurheilun suomenmestaruuksista kilpaillaan Jyväskylän Kalevan kisoissa torstaista lähtien neljän päivän ajan.

Kantahämäläisiä on mukana toistakymmentä ja useampikin on ennakkotilastojen valossa mitalitaistossa Harjun stadionilla.

Janakkalan Janan nelikosta vahvimmat ovat korkeushypyn tilastokärki Ella Junnila ja kolmiloikan tilastokolmonen Iikka Alingué.

Junnila on noussut tällä kaudella Suomen selkeäksi ykköshyppääjäksi ja pari viikkoa takaperin ylittyi Berliinin EM-kisaraja tuloksella 192.

Junnilan uusi ennätys on myös 22-vuotiaiden suomenennätys ja uupuu vain sentin naisten SE-tuloksesta.

– Joensuun kisan jälkeen olen pitänyt treenijaksoa, joka on juuri lopuillaan. Treenit ovat kulkeneet kivasti. Harjulle suuntaan ensimmäinen kalevankisamitali mielessä. Kenttä on hyvä ja uskon järjestelyjen toimivan hyvin, joten minun ei tarvitse kuin urheilla iloisella mielellä, 19-vuotias Junnila tuumasi.

Alingué oli mukana Tampereella nuorten MM-kisoissa ja tiivis kisaputki jatkuu.

– Tavoitteena on oman ennätyksen uusiminen ja palkintopallille nousu. Tampereen kisat oli pettymys, mutta nyt vain positiivisin mielin kohti uutta tärkeää kisaa, 18-vuotias hyppääjä ennakoi.

Janalaisista ovat mukana myös Janne Niemi (10000m) ja Sanni Kuparinen (kiekko), mutta Suvi Eerikäinen joutuu jäämään pois jalkavamman takia.

Hämeenlinnan Tarmosta ovat ilmoittautuneet Noora Kauranen (100m aidat), Aino Honkamäki (pituus), Pinja Karhunen (kiekko) ja Jesse Anttila (ratakelaus).

– Kroppa tuntuu hyvältä ja hyvällä mielellä odotan karsintaa, tavoitteena ennätys, kertoi 22-vuotias Honkamäki, joka Karhusen tavoin tavoittelee onnistuessaan finaalipaikkaa.

Myös Kaurasella on jalkavaivaa ja osallistuminen epävarmaa.

– Tavoitteena on ollut juosta ennätys ja katsoa mihin se riittää. Kunto on kohdallaan, mutta katsotaan miten jalan kanssa nyt käy, Kauranen puntaroi.

Forssan Salaman vahvasta kestävyysjuoksuryhmästä mitalitaistoon lähtevät Janica Rauma (5000m) sekä Astrid Snäll (3000m esteet, 5000m), joka edusti myös Suomea nuorten MM-kisoissa.

Tammelan Ryskeen värejä edustaa 17-vuotias Ville Tuki (korkeus).

Riihimäkeläinen kymmenottelija Ville-Veikko Hanninen (KeskiUYU) lähtee tilastoviitosena kuninkuuslajiin. HäSa