Urheilu Hämeenlinna

Kantahämäläisiä Superpesiksen pudotuspeleihin – "Jokaista peliä lähdemme voittamaan"

Supistettu runkosarja takana. Manse PP ja Kempele vastakkain puolivälierissä, Hyvinkää taistelee Lapuaa vastaan. 
Janakkalalainen Anna Ala-Kauhaluoma toivoo edustamansa Manse PP:n kiristävän entisestään ruuvia naisten Superpesiksen pudotuspeleissä. Kuva: Esko Tuovinen
Janakkalalainen Anna Ala-Kauhaluoma toivoo edustamansa Manse PP:n kiristävän entisestään ruuvia naisten Superpesiksen pudotuspeleissä. Kuva: Esko Tuovinen

Naisten Superpesiksen pudotuspelit alkavat perjantaina ja kantahämäläispelureita on mukana kolmessa joukkueessa. Paikka välieriin aukeaa kahdella voitolla.

Anna Ala-Kauhaluoman edustama tamperelainen Manse PP oli runkosarjan kolmas ja puolivälierissä vastaan tulee Kempeleen Kiri, jossa pelaa toinen janakkalalainen Senni Korhonen. Poikkeuksellisen sarjakauden takia joukkueet eivät kohdanneet runkosarjassa.

Ala-Kauhaluoma oli tehopistetilaston neljästoista (2+35/10).

– Runkosarjamme oli nousujohteinen ja joukkueena olemme tyytyväisiä, vaikka lopulta jäimme kolmanneksi. Mielenkiintoinen vastustaja pleijareihin ja kun ei olla pelattu runkosarjassa vastakkain, niin pitää tehdä paljon hommia, että tunnetaan vastustaja mahdollisimman hyvin. Jokaista peliä lähdemme voittamaan, 17-vuotias Ala-Kauhaluoma korostaa.

 

”Olen tyytyväinen pelaamisestani”

Etukentällä pelaava Korhonen urakoi kaikki 20 runkosarjaottelua. Hän siirtyi tälle kaudelle juuri Manse PP:stä Kempeleen riveihin.

– Joukkueemme nuoruus näkyi ailahtelevuutena pitkin kautta. Itse olen tyytyväinen pelaamisestani ykköskärjessä kohtuullisilla prosenteilla. Lisälatausta puolivälieriin tuo tietysti, kun edellinen seurani on vastassa. Odottavaisin mielin lähdemme nauttimaan pleijaripeleistä, Korhonen vakuuttaa.

Hyvinkään Tahko oli runkosarjan viides ja se aloittaa pudotuspelit Lapuan Virkiän vieraana. Myös näiden joukkueiden kohtaaminen on ensimmäinen tällä kaudella.

Tahkon lukkarina vahvan runkosarjan pelasi hattulalainen Anni Heikkilä ja sisäpelin kruunasi kunnari päätösviikolla. Sen myötä kokonaistehot olivat 1+4/29.

– Osoitimme runkosarjassa, että taistelemme kärkisijoista tällä kaudella. Saimme pidettyä tason yllä hyvin loppuun asti. Lapualla on ollut nousujohteinen kausi ja heillä on joukkueessa enemmän pudotuspelikokemusta. Kovia pelejä tulee, kumpikaan ei lähde selvänä ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan, ennakoi Heikkilä.

 

”Vaikea kausi oli”

Tahkon rinkiin kuuluu myös Emma Heikkilä, joka pelasi pääosan kautta Janakkalan Janassa ykköspesistä, mutta ehti debytoimaan lainasopimuksella superissa Mynämäen Vesan riveissä sekä yhden superin ottelun myös Tahkon paidassa.

Kahdessa muussa puolivälieräparissa runkosarjan ykkönen Jyväskylän Kirittäret kohtaa Rauman Feran ja kakkonen Porin Pesäkarhut Seinäjoen Maila-Jussit.

Hattulalaisen kopparin Ellinoora Ojalan kausi päättyi Lappeenrannan Pesä Ysien riveissä kymmenenteen sijaan.

– Vaikea kausi oli, meillä oli kovat vastustajat lohkossamme. Omia päävastustajiamme vastaan näytimme kyntemme ja otettiin pisteitä, vaikka moni uskoi, että emme saa pistettäkään. Minulla on sopimus vielä ensi kauteen ja optio kaudelle 2022, Ojala iloitsee.

 

”Olen nauttinut pesiksestä”

Koppari Sohvi Korhonen siirtyi tälle kaudelle Siilinjärven Pesikseen, joka oli yhdestoista.

– Kokemusta karttui ja positiivista, että päästiin ylipäätään pelaamaan. Olen nauttinut pesiksestä. Ensi kaudelle sopimusneuvottelut ovat vielä kesken, Janan kasvatti kertoo.

Mynämäki, joka jäi kahdentoista joukkueen sarjassa viimeiseksi, sai elokuun alussa Janakkalan Janasta linjapelaaja Iida Järvisen riveihinsä. Superin debytantti ehti neljässä pelissään avata myös pistetilinsä.

– Kausi oli erilainen, mutta ihan hyvä. Paljon uutta tuli opittua nyt loppukaudella ja Raumalla onnistuin lyömään ensimmäisen juoksuni superissa, summasi Järvinen, jolla on sopimus myös ensi kaudesta Mynämäen kanssa. HäSa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic