fbpx
Urheilu

Kapanen ripustaa hokkarit naulaan

Jääkiekon liigaseura HPK:n suurimpiin legendoihin kuuluva Niko Kapanen päätti spekuloinnin ensi kaudestaan lauantaina. 39-vuotias keskushyökkääjä ilmoitti lopettavansa pelaajauransa vietettyään yhden kauden kasvattiseurassaan.

Kapanen oli Pallokerhon kapteeni uransa viimeisellä kaudella. Kauteen lähtöä varjosti muun muassa edelliskevään polvioperaatio. Muutenkin loukkaantumiset vaikeuttivat konkarin uran loppupuolta.

– Päätöksen tein perhettä ja omaa kroppaa kuunnellen. Voidaan sanoa, että fyysiset rajat tulivat vastaan, Kapanen raottaa HPK:n tiedotteessa.

Hattulasta kotoisin oleva ja Hämeenlinnan Sairiossa asuva Kapanen ylsi pelaajana saavutuksiin, jollaiset ovat harvassa jopa hyvästä juniorityöstään tunnetun HPK:n kasvattien joukossa.

Kapanen pelasi NHL:ssä kuusi kautta ja 397 runkosarjaottelua tehden 126 pistettä Dallas Starsissa, Atlanta Thrashersissä ja Phoenix Coyotesissa. Vuodesta 2008 hän pelasi toissa kauteen asti KHL:ää Ak Bars Kazanissa, jossa voitti mestaruuden kahdesti, Lev Prahassa ja Jokereissa, jonka kapteeni hän oli kahden kauden ajan.

A-maaotteluita Kapaselle kertyi 114. Parhaina kansainvälisinä saavutuksina hän saalisti nuorten maailmanmestaruuden 1998, maailmancupin kakkossijan 2004, olympiahopeaa 2006 sekä tietysti MM-kultaa 2011. Kapanen itse nostaa kovimmaksi saavutuksekseen olympiaedustukset 2006 ja 2010.

– NHL:ään pääseminen oli suuren haaveen toteutuminen ja samalla todistus itselleni siitä, että pystyin pelaamaan maailman parhaassa liigassa. Olen tyytyväinen myös valintaani siirtyä KHL:ään oikeassa vaiheessa uraani. Kaksi mestaruutta Kazanissa viiden vuoden aikana on kova suoritus. Suomen edustaminen maajoukkueessa on ollut kunnia-asia ja olen ylpeä päästyäni mukaan, Kapanen muistelee.

HPK:n päävalmentaja ja Kapasen ystävä Antti Pennanen kiittää hyökkääjää viimeisestä kaudesta, jonka aikana tämä oli tärkeässä roolissa viemässä Kerhoa takaisin pudotuspeleihin.

– Peli on ollut Nikolle se intohimo, jonka takia hän on motivoitunut harjoittelemaan ja kehittämään itseään joka vuosi. Se intohimo peliin ei ole sammunut ja sen me saimme nähdä viime vuonna. Suuri pelaaja, menestynyt pelaaja ja erittäin arvostettu lajin sisällä, Pennanen tiivistää tiedotteessa.

Kapasen mukaan hänen on nyt annettava aikaa perheelleen, joka on ollut hänen tärkein tukijoukkonsa 22 vuotta kestäneellä huippu-uralla.

– Olisi niin paljon, ketä kiittää junnuajoista uran viimeiseen hetkeen, mutta luulen, että ne henkilöt, jotka ovat olleet minun kanssani tekemisissä, tietävät, että arvostan suuresti heidän panostaan minun eteeni.

Asiasanat

Menot