Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Kapteeni Otto Paajanen ja HPK valmiina kaatamaan TPS:n – “Olemme nälkäisiä ja haluamme jatkoon”

Kapteeni Otto Paajanen nostaa HPK:n tämän kauden salaisuudeksi arjen työn. Nyt työn hedelmät punnitaan, kun Kerho haastaa puolivälierissä tosissaan TPS:n.
Otto Paajanen on nähnyt HPK:ssa pelaajaurallaan paljon. Kuva: Pekka Rautiainen
Otto Paajanen on nähnyt HPK:ssa pelaajaurallaan paljon. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK yllätti lähes kaikki tällä kaudella nousemalla runkosarjassa komeasti viidenneksi.

Kun joukkueen kapteenilta, Otto Paajaselta, kysyy tehdyn tempun salaisuutta – paljastuu, että suurta salaisuutta ei oikeastaan ole. On oikeita asioita joita on harjoiteltu viimeisen päälle kuntoon arjessa.

– Päivittäinen tekeminen ja arjen tavat, siinä on kaiken ydin, Paajanen niputtaa.

Pudotuspelisarjassa TPS:ää vastaan ratkaisut nähdään pelissä. Pudotuspelien ennalta-arvaamattomassa maailmassa ja vaihtuvissa asetelmissa ja tilanteissa mitataan myös malttia ja kärsivällisyyttä.

– Se, kumpi jaksaa jauhaa omaa peliään pidempään, on vahvoilla. Kun tulee tiukka paikka, ei saa tuskastua vaan pitää jaksaa jauhaa ja jauhaa. Molemmat ovat hyviä joukkueita hyökkäämään, joten se kumpi siinä onnistuu paremmin voi voittaa sarjan, Paajanen luettelee.

 

HPK:n vastustaja TPS on tehnyt viime vuosien aikana raskaita taloudellisia tappioita, mutta esimerkiksi seuran omistajaportaaseen lukeutuvat Supercell-miljardöörit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja ovat taskuistaan kuitanneet seuran tappioita urheilullisen menestyksen toiveissa.

Mitalit ovat kuitenkin kiertäneet seuraa kevään 2010 mestaruuden jälkeen. Paineet tänäkin keväänä turkulaisleirissä ovat kovat.

Se sopii Paajaselle ja HPK:lle enemmän kuin hyvin, eikä kapteenilla ole vaikeuksia luovuttaa ennakkosuosikin paineita Turun suunnalle.

Tilannetta ei TPS-vinkkelistä helpota sekään, että runkosarjan lopussa turkulaiset olivat pelillisesti ja tuloksellisesti kateissa.

– Ehdottomasti paineet ovat heillä. Mestaruus on heille varmasti iso tavoite. Paljon siellä on panostettu ja joukkue on täynnä hyviä pelaajia. Montaa kertaa emme heitä voittaneet runkosarjassa, joten lähdetään haastamaan. Uskon kuitenkin että meillä on mahdollisuus, Paajanen sanoo.

 

Lopen Lätkän kasvatti Otto Paajanen siirtyi jo nuorena HPK:n junioreihin. KUVA: Juhani Salo, arkisto

 

Mahdollisuus. Se on HPK-leirissä tunnistettu.

Koko kaudella 2011–12 alkaneen liigauransa Kerho-paidassa pelannut Paajanen haluaa nyt nähdä seuran keihään lentävän urheilullisesti pidemmälle kuin aiemmin hänen aikanaan.

Mutta onko hänen perspektiivillään mahdollista sanoa, että nyt on jopa hänen HPK-aikansa suurin mahdollisuus edetä välieriin.

Siellä HPK ylipäätään on viimeksi ollut keväällä 2010, jolloin joukkue eteni aina liigafinaaleihin saakka. Silloin juuri TPS vei kullan.

– Ehkä joo. En kyllä ole hirveästi ajatellut sitä. Toissakaudella oli myös hyvä mahdollisuus, samoin Ari-Pekka Selinin johdolla aiemmin. Tietenkin nyt on mahdollisuus ja tavoitteemme on mennä jatkoon, mutta isoa kuvaa ei voi ajatella liikaa tai ensimmäinen peli menee ohi, Paajanen sanoo.

– Olemme nälkäisiä ja haluamme mennä jatkoon. Tuskin kukaan on tyytyväinen, jos tähän (puolivälieriin) jäämme.

 

Paajanen luonnehti ennen kautta tämän lehden sivuilla, että joukkueessa ei ole tähtipelaajia, mutta toivoi niitä syntyvän kauden aikana. Toive kävi toteen, kun esimerkiksi Jere Innala ja Petteri Nikkilä rykäisivät uransa ylivoimaisesti kauden parhaat kautensa ja siirtyivät kertaheitolla Liigan eturivin pelaajiksi.

– Ja täytyy muistaa, että myös Niklas Friman nousi maajoukkueeseen. Hän ei aina saa paljoa palstatilaa, mutta on erittäin tärkeä palanen meille. Paljon on tapahtunut kehitystä koko joukkueessa, se on vahvuutemme. Kaikki muistavat kyllä miten viime kausi meni.

TPS:ää vastaan Paajanen uskoo HPK-joukkojen olevan valmis.

– Usko joukkueessa on kova. Viikko tässä on odoteltu ja sillä tavalla peukaloita pyöritelty. Tunnelma on odottava ja kutkuttava. Nyt on vain lähdettävä nauttimaan peleistä. HäSa

Liiga-kiekkoa: Ensimmäinen puolivälieräottelu TPS-HPK Turussa torstaina kello 18.30.

Asiasanat