fbpx
Urheilu

Kari Koivisto kiirehti kakkospaikalta kärkeen

Kari Koivisto piti kovinta vauhtia Ahveniston moottoriradalla käytävän Historic Grand Racen avauslähdössä. Koivisto ampaisi kakkospaikalta ohi paalulta startanneen Tomi Jutilan ja piti johtonsa loppuun asti kansallisessa Locost-luokassa.

– Tämä oli ensimmäinen voittoni Ahvenistolla. Appara on kaikista radoista vaativin, joten hyvältä tuntuu. Sain hyvän lähdön ja pääsi kakkosruudusta kärkeen. Jutila ei päässyt enää peesiin, vaan jäi Subarun kanssa pussiin. Menimme samaa vauhtia maaliin asti, Koivisto kertasi.

Voittaja ei kuitenkaan selvinnyt kahdeksan kierroksen kilpailusta helpolla.

– Täyttä piti ajaa läpi kilpailun, mutta näin koko ajan peilistä, ettei hän saavuta minua.

Ahveniston moottorirata kylpi lauantaina lähes hellesäässä.

– Keli oli kuiva, mutta radalla oli pikkuisen öljyä. Olin pyörähtää lähtösuoralla viimeisellä kierroksella. Yksi Locosti hajosi kesken kisan ja päästi öljyt pihalle.

Koivisto lähtee myös sunnuntain toiseen starttiin kakkospaikalta. Tavoite on sama kuin lauantaina.

– Huomenna yritän taas voittoa. Lähdöstä pitää päästä hyvin liikkeelle, jotta ei jää Subarujen kanssa vääntämään. Silloin pääsee hyvin karkuun.

Kärkipaikalla

Koivisto on Locostien kokonaistilanteessa kärjessä, kun heikoin tulos otetaan pois.

– Yksi sijoitus vähennetään kokonaistuloksesta, jonka jälkeen johdan kolmella pisteellä. Sunnuntain jälkeen on vielä Jurvassa tuplalähtö. Viimeksi otin siellä kaksi voittoa. Se on kotiratani, joten siellä on helppo ajaa, Koivisto kertoi.

Rattimiehen tavoitteena onkin juhlia sarjan voittoa kauden päätteeksi.

– Se on tavoite. Nyt se on myös lähellä, kunhan vain ajan puhtaasti, hän uskoi.

Locostien kolmanneksi ajoi Markku Vehviläinen. Samassa lähdössä ajaneen Subaru Sport -luokan ykkönen oli Tony Svensson ennen Johan Svahnia ja Dan Nordströmiä. Niin ikään samassa lähdössä kaasuttaneen SS 1300 -luokan paras oli Ilkka Jutila.

Grönlund nousi ykköseksi

Vanhempien formuloiden kärkimieheksi nousi Jari Grönlund. Grönlund jäi lähdössä kolmanneksi, mutta oli lopulta nopein kuljettaja.

– Lähtö piti ottaa varman päälle ruopimisen takia. Pääsin kuitenkin hiukan perkaamaan, Grönlund kertasi.

Grönlund oli Ahvenistolla nopein myös viime vuonna.

– Silloin olin ykkönen yksikaasarisissa eli vanhemmissa autoissa ja nyt tässä. Kovin paljon paremmin ei voi mennä.

Voittajan tavoitteena on toistaa temppu myös sunnuntain toisessa lähdössä.

– Se riippuu vähän kelistä. Sunnuntaille on luvattu sadetta enkä ole ajanut sateella metriäkään tänä vuonna. Jos radalla on vettä, menen vanhalla kokemuksella, Grönlund lupasi.

Luokan kakkoseksi kaasutti Ari Saxberg. Formula B:n ykkönen oli Caj Hasselgren. Lauantain kovavauhtisimmassa luokassa eli formula 4:ssa nähtiin kova voittotaistelu. Sen ykköseksi selvisi Arto Laitinen, joka piti Sami Inkiläisen takanaan.

Lauantain neljäs kilpailu käytiin Mini 1000 -luokassa. Sen voittajaksi kiiruhti Mikko Luomanperä. Jeremi Mattsson oli toinen ja Reima Heinäjoki kolmas.

Historic Grand Race jatkuu Ahvenistolla sunnuntaina. (HäSa)

Asiasanat

Menot