Urheilu

Kari Kuivasaarelle Vuoden golfjohtaja -palkinto – "Tämä on koko Aulanko Golfin yhteinen palkinto"

Aulanko Golfin toimitusjohtaja palkittiin pitkästä työstä golfin parissa.
Kari Kuivasaari palkittiin Kirkkonummella pidettävillä golfin toimialapäivillä. Kuva: Juha Hakulinen
Kari Kuivasaari palkittiin Kirkkonummella pidettävillä golfin toimialapäivillä. Kuva: Juha Hakulinen

Kirkkonummella järjestettävillä golfin toimialapäivillä koettiin perjantaina iloisia hämeenlinnalaishetkiä, kun Aulanko Golfin toimitusjohtaja Kari Kuivasaari palkittiin Vuoden golfjohtaja -palkinnolla. Valinnan teki Suomen Golfjohtajat ry. (FGMA).

Kuivasaarella on takanaan mittava golfjohtajan ura. Hän tuli Tawast Golfin toimitusjohtajaksi vuonna 1997, ja Aulanko Golfin palvelukseen hän siirtyi vuonna 2003, jolloin Eversti-kentän rakennustyöt alkoivat.

Kuivasaari kokee, että Vuoden golfjohtaja -palkinto on hänen kohdallaan nimenomaan kunnianosoitus pitkästä urasta golfin parissa.

– Koen, että tämä on tällainen elämäntyöpalkinto. Ja haluan korostaa myös sitä, että tämä on koko Aulanko Golfin yhteinen palkinto. Eikä tämä ole vain minun palkinto, vaan tämä on myös lähimpien työkavereideni aikaansaannosta, joulukuussa 60 vuotta täyttävä Kuivasaari kiittelee.

Hän haluaa nostaa esille myös jatkuvuuden, jota Aulangon toiminnassa on ollut. Lähimmät työkaverit ovat säilyneet vuosikausia, ja hallitustyöskentely on ollut pitkäjänteistä ja suunnitelmallista, Kuivasaari sanoo.

– Ja jos jonkun nimen nyt haluaa nostaa esille, niin Kajannon Arto on ollut minun golfuralla sellainen primus motor. Alkuun Tawastin puolella, ja sen jälkeen täällä Aulangolla, kun aloitettiin tätä kentän rakentamista. Artolle kuuluu isot kiitokset myös tästä tittelistä.

Aulanko Golf oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Rontu pitää Kuivasaaren palkintoa isona asiana Aulangolle, mutta myös samalla koko hämeenlinnalaiselle golfille.

– Tällainen palkinto tuo koko Hämeenlinnan aluetta hyvin esille. Tämä on upea palkinto Karin pitkästä urasta hämeenlinnalaisten golfkenttien toimitusjohtajana, eräänlainen elämäntyöpalkinto, Rontu sanoo.

Pitkän uransa aikana Kuivasaari on nähnyt aitiopaikalta golfin nousun jäsenmäärältään Suomen suurimmaksi urheilun lajiliitoksi. Tällä hetkellä Golfliiton jäsenmäärä on noin 140 000. Golfilla pyyhkii siis hyvin, niin Hämeenlinnassa kuin valtakunnallisestikin.

– Kiellän sanomasta, että menee ihan hyvin. Sanon mieluummin, että menee tosi hyvin. Golfkentät ovat hyvin omavaraisia, pyöritämme toimintamme omilta asiakkailtamme tulevilla rahoilla, emmekä ole julkisen rahan varassa. Suurimmalla osalla kentistä asiat ovat todella hyvin. Pelaajia piisaa, ja he, jotka innostuvat lajista kunnolla, pysyvät lajin parissa yleensä loppuikänsä, Kuivasaari korostaa. HäSa

Päivän lehti

18.2.2020