Urheilu Hämeenlinna

Kärme Kustaan Kiemurat päästeltiin turkulaiskomennossa – Enduron partiokisassa tutut mausteet

Jiri Leino johti joukkueensa voittoon tämän vuoden Kärme Kustaan Kiemuroissa. Kuva: Jari Kohonen
Jiri Leino johti joukkueensa voittoon tämän vuoden Kärme Kustaan Kiemuroissa. Kuva: Jari Kohonen

Perinteikäs moottoriurheilukauden päätös, Kärme Kustaan Kiemurat, ajettiin lauantaina Hätilän ampumarata-alueella. Enduron partiokilpailu, jossa lopputuloksen ratkaisee kolmihenkinen joukkue, nautittiin taas kerran mutaisissa oloissa.

Ykkösluokan kärjessä pelin avasi väkevimmin turkulaiskolmikko Markus Michelsson sekä Jiri ja Jani-Petteri Leino. Trio onnistui erinomaisesti myös toisella kierroksella. Itä-Uudenmaan nurkilta koottu nimekäs joukkue Teemu Latostenmaa, Antti Hänninen ja Henry Olenius oli ensimmäisen 25 kilometrin mittaisen kierroksen jälkeen ollut vain reilun puolen minuutin päässä, mutta toinen veto oli kehno.

Kolmikko jäi kärjestä nelisen minuuttia ja hienoiseksi ennakkosuosikiksi kaavailtu jämsäläisten joukkue Eemil Pohjola ja veljekset Pyry ja Peetu Juupaluoma pujahti kakkoseksi.

Päätöskierros oli edelleen turkulaisten näytöstä, joten voittoa juhlivat Michelsson ja Leinot.

– Tuli ihan ilman virheitä. Märkää oli ja reitti kului aika hyvin.

Reitillä oli pari aika hyvää upotusta, Jiri Leino kertasi.

– Tilaa oli kuitenkin suht hyvin. Ei tarvinnut ihan joka reikään ajaa.

– Hitaampia joukkueita oli toki jo ensimmäisellä kierroksella jonkin verran edessä, mutta ohi päästiin hyvin, kun maltettiin katsella sopivat ohituspaikat, Leino naurahti.

Jämsäläisryhmä, Pohjola ja Juupaluomat, kiri lopussa hurjasti. Kolmannen kierroksen yli kolmen minuutin pohja-aika riitti komeasti kakkospaikalle. Eroa voittajajoukkueeseen jäi lopulta vain runsaat puoli minuuttia.

– Vähän köröteltiin, Pohjola naureskeli.

– Emme me jumissa paljon oltu, mutta kivikko piikkirenkailla meinasi tuottaa välillä tuskaa, hallitseva suomenmestari myönsi.

Sysmän kolmikko Joonas ja Jani Salonen sekä Tuomas Nieminen kiilasi kolmanneksi ennen Latostenmaan, Hännisen ja Oleniuksen ryhmää.

Riihimäkeläisjoukkue Otto Tengman, Aleksi Immonen ja Mikko Rasinen sijoittui seitsemänneksi.

Kakkosluokan voiton vei hämeenlinnalaiskolmikko Matti Nikander, Mika Turunen ja Jarkko Tyni. Voitto oli suvereeni, sillä marginaalia muihin kertyi yli 19 minuuttia. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020