Urheilu

Kärpät pääsi katkon paikkaan

Oulun Kärpät pääsi jo voiton päähän jääkiekon naisten SM-sarjan välierissä. Runkosarjan voittaja nujersi HPK:n niukasti 3–2 (1–0, 0–1, 2–1) lauantaina Metritiski-areenassa pelatussa toisessa välieräottelussa.

Kärpät johtaa välieräsarjaa voitoin 2–0 ja sillä on mahdollisuus pelata itsensä finaaliin sunnuntaina Oulussa, kun joukkueet kohtaavat kolmannen kerran.

Helpolla ei Kärpät Hämeenlinnassa päässyt. Ensimäistä erää se hallitsi selvästi, mutta sen jälkeen oli hyvinkin tasaista. HPK:lla oli paikkansa naulata peli itselleen etenkin kolmannessa erässä.

Riikka Norosella oli loistopaikka erän alussa, mutta hänen tolppa pelasti oululaiset. Melkein heti seuraavassa hyökkäyksessä onnistui puolestaan Kärpät: Kristiina Meriläisen tarkka rannelaukaus painui alanurkkaan ohi hyvin torjuneen HPK:n maalivahdin Tiina Ranteen. Vain 51 sekuntia myöhemmin Saila Saari vei oululaiset jo kahden maalin johtoon.

Kerho kiri maalin päähän reilu minuutti ennen loppua Elviira Ylitalon osumalla. Sitä ennen HPK:lla oli mahdollisuus kaventaa rankkarista, mutta kärppävahti Anni Keisala torjui Elina Heikkisen laukauksen. Lopussa HPK sai vielä ylivoiman, mutta tulosta se ei enää tuottanut.

Kärpät aloitti maalinteon vain neljän sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua, kun Suvi Käyhkö onnistui kahden pelaajan ylivoimalla. HPK joutui pelaamaan kahdesti kahden pelaajan alivoimalla. Etenkin Riikka Noronen sai toisen jäähynsä kovin kevyesti päätuomari Kaisa Ketoselta, jonka linja vaihtui sallivammaksi loppua kohden.

Toisessa erässä Jutta Stoltenberg toi kotijoukkueen tasoihin Anniina Kaitalan ja Heikkisen esityöstä.

– Harmittava tappio. Kolmannen erän alussa tuli pari nukahdusta. Sen jälkeen meillä oli vielä rankkari ja ylivoimaa, mutta kun ei, niin ei. Taistelu jatkuu sunnuntaina. Se on taas uusi peli. Pyrimme pelaamaan niin, että sarja jatkuu tiistaina Hämeenlinnassa, mietti HPK:n päävalmentaja Marko Rahikainen.

Hän ei pitänyt lauantain tuomarilinjasta.

– Aikaisemmissa pudotuspeleissä oli hyvät tuomarit. Ihmeellinen oli mielestäni linja tällä kertaa. Se sotki vähän peliä.

Essi Määttä ja Marjut Klemola puuttuivat HPK:n kokoonpanosta lauantaina. Loukkaantuneen Määtän kausi on ohi, mutta Klemola palaa pelihommiin sunnuntaina Oulun ottelussa.

– Kapealla rosterilla mennään. Koko joukkue taisteli hienosti, Rahikainen kehui omiaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.5.2020