Urheilu

Kärsivällinen Kerho kolmesti takaa erävoittoon – Pohjoisesta täydet pisteet Hämeenlinnaan

Kokkonen palasi ja Kerhon kantti kesti Kuusamossa.
Suvi Kokkonen löi Kuusamoa vastaan neljä kertaa torjuntaan, mutta oli tehokas erien loppuhetkillä. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan Lentopallokerho pystyi palaamaan pitkältä Pohjois-Suomen bussivaellukseltaan tyytyväisenä täysin pistein. Lauantaina Lentiskerho vei pisteet perjantaisen Rovaniemen ottelun tavoin kirjavien vaiheiden jälkeen 3–1-voitolla Pölkky Kuusamosta (25–21, 19–25, 25–21, 25–21).

Vahvoilla erien aluilla ei ottelussa ollut suurta merkitystä. Kaksi ensimmäistä erää alkoivat viiteen pisteeseen asti selvässä Kerho-komennossa, mutta Kuusamo nousi erän loppua kohti johtoon. Ensimmäisessä Hämeenlinna pystyi ottamaan hukatun otteensa takaisin vahvalla torjuntapelillä tappiotilanteesta 20–21, mutta toisessa erässä Kuusamon 22–14-nykäys oli liikaa.

Kaksi viimeistä erää puolestaan Pölkky hallitsi 19:ään pisteeseen asti, mutta menetti molemmat kalkkiviivoilla. Ottelun käännekohta oli vahvasti pelanneen Kuusamon taipuminen Mara Greenin ja Kayla Principaton syöttövuorojen aikana tilanteesta 19–15 kolmannessa erässä.

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia vitsaili olevansa pettynyt, koska ”pelit voi aina voittaa 3–0”, mutta hehkutti joukkueensa kanttia erien ratkaisuhetkillä.

– Kuusamoa vastaan joutuu taistelemaan paljon. Täytyy vain odottaa oikeita hetkiä tehdä pisteitä. Erien loput olivat voiton avain. Hyvä, että olimme todella kärsivällisiä tänään. Olimme hyviä löytämään ratkaisuja joukkueena, Pentassuglia myhäili.

Kauniilla pelillä voitto ei tullut, ja Hämeenlinna teki itse kymmenen pistettä kotijoukkuetta vähemmän. Hyvänä syöttöjoukkueena tunnettu Pölkky lahjoitti vieraille peräti 17 pistettä syöttövirheillä.

39-prosenttisesti nostaneella Lentopallokerholla oli siis myös hieman onnea mukana.

– Olihan se vuoristorataa, mutta Kuusamo on hyvä joukkue. He syöttivät tänäänkin hyvin, ja saivat vähän keskipelaajiamme pois pelistä. Meille on vaikeaa tehdä ykköshyökkäyksiä, jos nosto on yli kolmessa metrissä verkolta, mutta keksimme ratkaisut siihen, Pentassuglia totesi.

– Olemme hyviä toki myös laidoilta, ja löimme hyvin torjunnan käsistä tänään.

Pelaajarintamalla kullanarvoinen Hämeenlinnalle oli perjantaina lepovuorossa olleen Suvi Kokkosen panos. 18-vuotias maajoukkuekomeetta ei pelannut läheskään parasta peliään, mutta teki silti 19 pistettä. Hän iski kaikissa voittoerissä ratkaisupisteen.

– Jos hän pelaa näin kaukana huippukunnostaan, odotamme mielellämme sitä huippukuntoa, Pentassuglia naurahti.

Parempaan pistesaldoon ylsi vain Kuusamon hakkuri Trine Kjelstrup 22 pisteellään, joista jokainen syntyi hyökkäämällä.

Seuraavakin ottelu tulee Hämeenlinnalle vastaan nopeasti. Joukkue vierailee keskiviikkona Huittisissa LP-Vampulan kotisalissa. Viikonloppu Kerholla on vapaa, mutta Mestarien liiga ja cup-finaali tuovat ruuhkaa lopputalveen.

Ronja Heikkiniemen loukkaantumisen heikentämä joukkue on Hämeen Sanomien tietojen mukaan vahvistumassa lähiaikoina ainakin yhdellä laitapelaajalla, mutta sellaisen saaminen vielä ensi viikolle on epätodennäköistä.

Pentassuglia kommentoi joukkueensa tilannetta varovasti.

– Pärjäämme tällä hetkellä hyvin näillä pelaajilla, keitä meillä on, mutta tokihan vahvistuksiakin olisi hyvä saada, italialainen lausahti.

Mestaruusliigassa näyttää pohjoisen retken jälkeen hämeenlinnalaisittain hyvältä. Eroa kolmantena olevaan Pölkkyyn on liki varmalla runkosarjakakkosella jo neljä voittoa ja 13 pistettä. HäSa

Päivän lehti

27.1.2020