Urheilu

Katariina Kosola ja Tuuli Enkkilä tyttöjen maajoukkueen mukana kohti MM-turnausta

Katariina Kosola.

Suomen 2001-syntyneiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue sijoittui toukokuussa hienosti kolmanneksi EM-lopputurnauksessa ja sen myötä sai paikan MM-turnaukseen, joka pelataan marraskuussa Uruguayssa.

EM-joukkueessa mukana olleet hämeenlinnalaispelaajat Katariina Kosola (HJS) ja Tuuli Enkkilä (Tampereen Ilves) on nimetty odotetusti leiriryhmään, joka kokoontuu lokakuun alussa Eerikkilän urheiluopistolle.

Leiriryhmään on nimetty 24 pelaajaa ja Eerikkilässä U17-maajoukkue kohtaa harjoitusottelussa HJK:n naisten joukkueen.

Eerikkilästä leiritys jatkuu Saksassa, jossa Suomi kohtaa Saksan maajoukkueen 7. lokakuuta. MM-lopputurnaukseen Suomi on ilmoittanut alustavan 35 pelaajan listan.

– Saksaan voimme ottaa mukaan vain kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa, joten ryhmä supistuu matkan varrella, päävalmentaja Marko Saloranta kertoi Palloliiton tiedotteessa.

– Meillä on kaikkineen ihan kohtuullinen terveystilanne ja toivottavasti se myös pysyy sellaisena. Kilpailu pelipaikoista on toki vielä auki, meillä on tasainen materiaali ja mietimme vielä vähän roolituksia, mutta ilman muuta avoimena ollaan vielä kisajoukkueen suhteen.

 

Suomen MM-alkulohkossa ovat emäntämaa Uruguay sekä Uusi-Seelanti ja Ghana. Lohkon kaksi parasta etenee puolivälieriin.

– Olemme avausvastustaja Uudesta-Seelannista saaneet nauhalla kaikki heidän kotipelinsä ja tämä leiri on paljolti valmistautumista juuri siihen avausotteluun. Toisesta vastustajasta Ghanasta meillä ei oikein materiaalia vielä ole, alkulohkon päätösvastustaja Uruguaysta sitten puolestaan sitä on oikein hyvin, Saloranta summasi.

– Sinne marraskuulle tässä nyt katsotaan. Jatkamme myös henkisen valmennuksen prosesseja. Haastetta tuo se, että monilla pelaajilla on alla todella pitkä kausi. Koulujen kanssa yhteistyö on ollut todella hyvää ja täytyy nostaa hattua siihen suuntaan. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020