Urheilu

Katariina Kosola ja Tuuli Enkkilä valmiina MM-areenalle

Hämeenlinnalaispelaajat Katariina Kosola (HJS) ja Tuuli Enkkilä (Ilves) ovat odotetusti mukana Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallon maajoukkueryhmässä, joka osallistuu MM-turnaukseen Uruguayssa.

– Tunnelmat on odottavat ja positiivisesti jännittyneet. Tulee varmasti hieno kokemus, mutta ei lähetä kisoihin pelkästään osallistumaan vaan hakemaan menestystä. Pelaajille on suunniteltu yksilöllinen harjoitusohjelma, Kosola kertoo.

Valmennusjohto julkisti torstaina 21 pelaajan MM-joukkueen, joka matkustaa kisapaikalle 7. marraskuuta.

– Odotan innolla kisoja. On kiva kohdata sellaisia maita, joita vastaan ei ole vielä pelannut. MM-kisoissa pääsee taas haastamaan itseään ja näyttämään tasoamme, Enkkilä tuumaa.

 

Alkulohkossaan Suomi kohtaa avausottelussa 13. marraskuuta Uuden-Seelannin ja sen jälkeen Ghanan sekä emäntämaa Uruguayn.

Kevään EM-kisoissa Suomi oli kolmas ja lunasti paikan MM-kisoihin kukistamalla Englannin 2–1. Edelle ylsivät vain Espanja sekä Saksa, jonka Suomi voitti lokakuun alussa harjoitusottelussa maalein 3–2.

– Joukkueen vahvuuksia ovat vahva henkinen kapasiteetti ja pelaajien monipuolisuus. Lähdemme MM-kisoihin tekemään suomalaista jalkapallohistoriaa, päävalmentaja Marko Saloranta suunnittelee. HäSa

Päivän lehti

13.8.2020