Urheilu Riihimäki

Katsuta hallitsi Riihimäki-rallia – kilpailun viimeinen erikoiskoe peruttiin tien huonon kunnon vuoksi

Japanilaislupaus putsasi palkintopöydän.
SM-sarjan ulkopuolella ajanut Takamoto Katsuta käskytti Toyotan WRC-autoa kokonaiskisan ykköseksi.
SM-sarjan ulkopuolella ajanut Takamoto Katsuta käskytti Toyotan WRC-autoa kokonaiskisan ykköseksi.

Nuori japanilaislupaus Takamoto Katsuta ajoi jo viime kaudella lupaavia näyttöjä SM1-luokassa. Lauantaina Riihimäki-rallissa 26-vuotias Katsuta sai lennättää soraa Toyota Yaris WRC:llä. Ajaja kiitti luottamuksesta ja putsasi palkintopöydän. Hienoinen yllätys oli se, että Suomen lupaavimpiin nouseviin kykyihin lukeutuva Jari Huttunen taipui Hyundai i20 WRC:llä 12 sekuntia.

– Ei ollut helppo kisa minulle, mutta ei se varmasti ollut Jarillekaan.

Olen erittäin iloinen, että olemme täällä maalissa ja että vauhtini oli tänään näin hyvää, Katsuta hymyili.

 

Uransa ensimmäisen kisan WRC-autolla ajanut Huttunen ei häviötä harmitellut.

– Tarkoitus oli lähinnä päästä maaliin. Paljon kovempaa varmasti olisin pystynyt ajamaan, mutta ei lähdetty hulluttelemaan, Huttunen totesi.

WRC-ajajat eivät kilpailleet SM-pisteistä. SM1-luokassa voitosta kamppailivat alussa Karkkilan Juha Salo ja seinäjokelainen Teemu Asunmaa. Kaksi talven kolmesta osakilpailusta voittanut Emil Lindholm jäi nyt pisteittä. Kisa keskeytyi jo toisella erikoiskokeella lievään ajovirheeseen.

– Moni etuvetoinen oli ajanut samaa linjaa, mutta me hypättiin enemmän ja auto tippui väärään paikkaan. Osuttiin maapenkkaan, joka väänsi tukivartta sen verran, ettei voitu enää jatkaa kisaa, Lindholm kertasi.

 

Salo aloitti päivän toisella lenkillä kirin, johon kukaan ei enää pystynyt vastaamaan. Samaan aikaan jättiyllätystä viritellyt Mäntsälän Mikko Heikkilä kipusi Asunmaan ohi kakkoseksi. Järjestys säilyi loppuun saakka ja lajin kymmenkertainen suomenmestari juhli maalissa ylivoimaista voittoa.

Voitto oli 43-vuotiaalle Salolle ensimmäinen pitkään aikaan ja miehen tunnelmat olivat sen mukaiset.

– Aivan mieletöntä. Tätä on haettu pitkään, Salo sanoi.

– Kisa meni hyvin ja tietysti pitikin mennä. Tämä on puoliksi minun kotikisaani. Keli oli todella vaikea. Välillä vettä tuli ihan simona, mutta päätin, että en nostele, Salo virnisti.

Kilpailun viimeinen erikoiskoe aiheutti päänvaivaa järjestäjille, jotka joutuivat perumaan erikoiskokeen tien huonon kunnon vuoksi. Viimeinen erikoiskoe muutettiin lopulta siirtymätaipaleeksi.

 

Päivän lehti

10.7.2020