Urheilu

Kaurialassa kansainvälistä jalkapallotunnelmaa torstaina – nuorten maajoukkueessa mukana HJS:stä tuttuja pelaajia

Alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue valmistautuu EM-kisoja kohti harjoitusotteluin.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa torstaina ensimmäisen ottelunsa EM-kotikisojen jälkeen. Harjoitusottelu Kreikkaa vastaan pelataan Kaurialan kentällä kello 18.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu torstaina Hämeenlinnassa ja sunnuntaina Eerikkilässä pelattavilla Kreikka-otteluilla lokakuun EM-karsintoihin. Ikäluokka ensi kesän kisoihin tähtäävässä projektissa on vuonna 2000 ja myöhemmin syntyneet.

U19-pojissa on mukana seitsemän pelaajaa, jotka pelasivat EM-kotikisoissa. 22 pelaajan joukkueesta valtaosa on siis uudistunut, päävalmentajaa myöten. Maajoukkue on astunut Kai Nyyssösen aikaan.

Joukkueesta peräti yhdeksän pelaajaa jalkapalloilee ulkomaisissa akatemioissa, kuten EM-isäntäjoukkueen tähti, Brentfordin Jaakko Oksanen ja HSV:n Tobias Fagerström ja Anssi Suhonen. HJS-edustusta Kreikka-otteluihin tavallaan tuovat Ilveksen puolustajat Mikael Almén ja Tariq Kazi, jotka ovat pelanneet tällä kaudella Kakkosta lainalla HJS:ssä.

EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa 10.–16. lokakuuta Suomi kohtaa Virossa pelattavassa turnauksessa isäntien lisäksi Italian ja Tanskan. Lohkon kaksi parasta selviää kevään eliittikierrokselle, joten urakka on kova. Kahdeksan joukkueen lopputurnaus pelataan ensi heinäkuussa Armeniassa.