Urheilu Hämeenlinna

Kausi vauhtiin Baunssin tahdeilla

Rock'n'swing-tanssijat pääsivät areenalle Aulangolla.
Boogie woogie -taiturit Juho Päivinen ja Mari Munne hallitsevat myös buggin kuviot. Kuva: Pekka Rautiainen

Rock’n’swing-tanssien ystäville oli tarjolla nähtävää lauantaina Aulanko-areenassa. Kotimaan gp-sarjan avauskisassa estradilla nähtiin muun muassa boogien woogien maailmancupin viime vuoden voittajapari Juho Päivinen ja Mari Munne. Turkulaista Bolero-seuraa edustava kaksikko ylsi voittoon yleisen luokan bugg-tansseissa ja toiseksi paraatilajissaan, boogie woogiessa.

Boogie woogiessa voiton vei niin ikään kansainvälisissä kisoissa menestyneet, helsinkiläisen Cometsin, Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk. Bugissa toiseksi ylsi puolestaan Tampereen Swing Teamin Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma.

World Cupin voittajat Munne ja Päivinen valmistautuivat Aulangon kisoissa helmikuun lopulla alkaviin kansainvälisiin kisoihin. Kauden päätavoitteena on yltää palkintopallille loppuvuodesta Schaffhausenissa Sveitsissä käytävissä MM-kisoissa. Viime vuonna kaksikko ylsi neljänneksi sekä EM- että MM-kisoissa.

– Kotimaan kauden avauskisa on hyvää harjoittelua kansainvälisille areenoille. Lisäsimme harjoitteluamme jo viime vuoden alussa, ja mukaan on tullut muun muassa oppia muista tanssilajeista. Myös kuntosaliharjoittelua olemme lisänneet, kertoo Munne.

Kolmisen vuotta turkulaisseuraa edustanut pari on tuttu myös hämeenlinnalaisille rock’n’swing-tanssien harrastajille. Kuusi vuotta yhdessä pyörähdelleet tanssijat edustivat aiemmin Baunssia.

– Asumme ja opiskelemme Turussa, mutta seuraamme edelleen tiiviisti, mitä Hämeenlinnassa tapahtuu, Munne nauraa.

Boleron parin meno oli lauantaina todella lennokasta.

– Olemme menneet ison harppauksen eteenpäin vuoden aikana. Jo maailmancupin finaalissa Ljubljanassa Slovenissa olimme hyvässä vedossa ja hopeasija yksittäisessä kisassa lupaa hyvää tälle kaudelle, Munne arvelee.

 

Hämeenlinnan kisoja isännöinyt Baunssi-seurakin menestyi Aulangolla. Boogie woogien juniori 2B -luokassa Kimi Manner ja Nea Nousiainen tyylittelivät voittoon. Baunssin lahjakas pari oli mukana myös yleisessä luokassa, jossa heltisi neljäs sija.

Manner ja Nousiainen on tällä hetkellä Baunssin ykköspari, joka on päässyt hankkimaan kannuksia jo myös kansainvälisiltä parketeilta.

Baunssin tahdissa pyörähdeltiin myös junioreiden 1C -luokassa, jossa Elias Eerola ja Ella Äijänaho olivat ykkösiä. Kaksoisvoiton Baunssin varmisti toiseksi taituroinut pari Aaron Koivunen ja Ida-Loviisa Koivunen.

Koivuset tyylittelivät voittoon myös junioreiden 1C:n buggissa. Toiseksi sijoittuivat Eerola ja Äijänaho.

Fusku-tanssissa yleisen luokan voiton vei Swing Teamin Kalliala ja Sarviluoma. Baunssin Eerola ja Äijänaho olivat junioreiden 1C -luokan toisia.Baunssin pari Koivunen–Koivunen oli kolmas. HäSa