Urheilu Hämeenlinna

Kemppaisen kuumia kommentteja käsitellään Salibandyliitossa

Tuomaritoiminnan ja oman joukkueen arvostelu TPS-ottelussa käynnisti kurinpitoprosessin.
Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen osaa olla tyynenäkin salibandykenttien laidalla. Kuva: Riku Hasari
Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen osaa olla tyynenäkin salibandykenttien laidalla. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan Steelersin miesten joukkueen päävalmentajan Petri Kemppaisen keskiviikkoisen Steelers–TPS-liigaottelun jälkeisiä sanomisia käsitellään kabineteissa. Salibandyliitto lähetti Steelersille lausuntopyynnön Kemppaisen Hämeen Sanomille antamista kommenteista, joissa mies arvosteli rajuin sanankääntein ottelun tuomaritoimintaa ja myös omaa joukkuettaan.

Salibandyliiton pyytämä lausunto Steelersiltä tarkoittaa käytännössä sitä, että Kemppaisen sanomisista seuraa kurinpitoprosessi. Otteluraportin mukaan Kemppaisen lausunnot lehdistölle karkasivat täysin käsistä.

Tuomareille Kemppainen lähetti keskiviikon Elenia-areenan ottelun tauottua muun muassa seuraavat terveiset:

– Toinen tuomareista oli pihalla kuin tamponin naru, ei Hämeenlinnan mies (Henri) Hakala vaan se toinen (Kimmo Koppinen). En tiedä mitä tapahtui ja mitä hänelle pitäisi sanoa, Kemppainen puhisi.

Joukkueensa esitystä 4–9-tappioon päättyneessä ottelussa mies niin ikään arvioi räväkästi.

– Ensimmäinen erä oli ihan kamalaa. Äijät pelkäsivät ja suoraan sanottuna v***tti katsoa omaa joukkuetta. Sanoin kopissa, etten ole nähnyt tällaista ämmälaumaa vuosiin.

– Meidän kärkipelaajatkin olivat pihalla. Jonaesonkin (Nico) toista peliä putkeen ihan kuutamolla ja haahuili missä sattuu. Ajattelimme ensin siihen Mäkisen (Jarno) paikalle, kun hän tuntuu siinä pakin paikalla muutenkin viihtyvän. Kokeilimme sitten samaa ketjua kuin viime pelissä, jotta olisimme saaneet hyökkäystehoja, mutta sekään ei toiminut, Kemppainen sanoi.

 

Kemppainen myöntää käyneensä ylikierroksilla keskiviikon pelin jälkeen. Hän on antanut oman lausuntonsa seuran edustajille ja odottelee nyt Salibandyliiton päätöstä asiassa.

– Pari peliähän tästä voi tulla pannaa. Ja sehän harmittaa, jos kakkua tarjoillaan pikatahdilla, kun perjantaina olisi jo seuraava todella tärkeä matsi ÅIF:ää vastaan Sipoossa.

– Kielenkäyttöni on välillä aika rajua, mutta omaa joukkuettani en ole aiemmin näin rajusti haukkunut, Kemppainen muistuttaa. HäSa

Päivän lehti

18.2.2020