Urheilu Hämeenlinna

Keräset maastohiihdossa Imatran Urheilijoihin – Ampumahiihdossa seurana säilyy AAH

Maija (vas.) ja Jenni Keränen jatkavat ampumahiihdossa Ahveniston seuran riveissä, samoin kuin sisarustrion nuorin urheilija Kaisa. Kuva: Petri Rolig
Maija (vas.) ja Jenni Keränen jatkavat ampumahiihdossa Ahveniston seuran riveissä, samoin kuin sisarustrion nuorin urheilija Kaisa. Kuva: Petri Rolig

Suomen Hiihtoliitto on julkistanut pohjoismaisten hiihtolajien seuramuutokset kaudelle 2020–2021. Yhteensä 109 urheilijaa vaihtoi seuraa. 

Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustaneet sisarukset Jenni, Maija ja Kaisa Keränen vaihtoivat Imatran Urheilijoiden väreihin. Päälajissa ampumahiihdossa seurana säilyy Ahveniston Ampumahiihtäjät. 

Taustana siirrolle on kolmikon mukaan Maijan opinnot Lappeenrannassa. 

– Opiskelen energiatekniikkaa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja viime kaudella pääsin Imatran Urheilijoiden toimintaan mukaan. Käyn siellä usein harjoittelemassa ja sitä kautta seuravaihto oli luonteva. Treenit ovat sujuneet hyvin. Kesällä olin Vuokatissa harjoittelemassa ja edelleen siellä tulee useasti käytyä, vaikka nyt olen muuttanut taas Lappeenrantaan, Maija Keränen taustoittaa. 

Jenni Keränen palasi varusmiespalvelukseen elokuun alkupuolella. 

– Halusimme pitää viestijoukkueen kasassa, niin samalla kertaa vaihdoimme kaikki seuraa, mutta ampumahiihtopuolella Ahvenisto. Jatkan harjoittelua Vuokatissa Kainuun Prikaatista käsin ja isossa kuvassa kaikki on sujunut hyvin, Jenni Keränen kertoo.

Pari vuotta kaksoissisariaan nuorempi Kaisa Keränen kuuluu ampumahiihdon A-maajoukkueen haastajaryhmään. 

– Asun Vuokatissa ja opiskelen neljättä eli viimeistä vuotta Sotkamon urheilulukiossa. Harjoituskausi on edennyt tasaisesti ja ehjästi. Olen välttynyt sairastumisilta ja isommilta loukkaantumisilta, 18-vuotias Kaisa Keränen iloitsee. 

AAH:n ryhmästä maastohiihdossa Valkeakosken Hakaa edustaneet Hilda ja Fanny Kukonlehto kisaavat ensi kaudella Tampereen Pyrinnön väreissä. HäSa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic