Kiekko Urheilu

Kerho ei pysynyt TPS:n menossa mukana

HPK:lle jäi parannettavaa ylivoimapeliinsä. Kaksinkamppailussakin hämeenlinnalaiset olivat tällä kertaa vaisuja.
HPK:n Eetu Tuulola ei päässyt vauhtiin perjantaina Turussa. Kuva: Lennart Holmberg

HPK ei saanut konettaan kunnolla käyntiin jääkiekkoliigan perjantain Turun ottelussaan. Kotijoukkue TPS oli vahva varsinkin avauserässä ja kuittasi lopulta voiton maalein 4–2 (3–1, 0–0, 1–1).

Kerholle jäi parannettavaa muun muassa ylivoimapeliinsä. Myös kaksinkamppailuissa heti ottelun avauserässä joukkue oli oudon vaisu.

– Kyllä me tänään kaaduimme pelin alkuun. Emme päässeet millään TPS:n vahvan pelin alta pois. Meillä taisi olla vain 5–6 pelaajaa, jotka ylsivät plussalle kamppailutilanteissa. Hyvää meillä oli tänään sen sijaan alivoimapeli, jossa pystyimme pitämään kurissa Oula Palven johtaman TPS:n ykkösylivoiman, arvioi HPK:n valmentajatiimiin kuuluva Juha Lehtola.

Lehtola myönsi Kerholla olleen riittävästi maalipaikkoja.

– Toisessa erässä oli kolme ylivoimaakin, mutta emme onnistuneet paikoistamme. Peli meni lopussakin aika tuskaiseksi, kun emme saaneet aikaan niitä pelejä, joita olimme suunnitelleet, harmitteli Lehtola.

Maalinteon Turussa aloitti TPS reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Olli Valtola iski pienestä kulmasta kiekon Emil Larmin maaliin.

Hyvän syötön ensimmäisen liigamaalinsa tehneelle Valtolalle antoi maalin takaa Oskari Siiki, joka karvasi kiekon Kerhon puolustajalta Jesper Lindgreniltä.

Kerhon tasoitusosuman laukoi puolestaan Harri Kainulainen, jonka löysä roikkukiekko sinisen ja punaisen välistä lörpähti Liigassa uransa ensimmäistä ottelua pelanneen TPS:n veskarin Julius Pohjanoksan taakse. Maaliin syöttöpisteen sai maalivahti Larmi.

TPS karkasi avauserän lopussa kahden maalin johtoon Zach Budishin ja Elmeri Erosen maaleilla. Budish survoi kiekon Larmin taakse maalinedustalta, ja Erosen laukaus lipsahti maaliin muutettuaan suuntaa Kerhon pelaajasta.

Toisessa erässä HPK:lle tarjottiin kavennusmahdollisuutta, mutta maaliin saakka kiekkoa ei saatu.

Päätöserässä HPK tuli vielä maalin päähän Niclas Luceniuksen (syöttäjät Arto Laatikainen ja Eetu Tuulola) maalilla. Kauden kolmannentoista maalinsa viimeistellyt Lucenius onnistui kavennuksessaan, kun kolmatta erää oli jäljellä reilut viisi minuuttia.

Loppunumerot 4–2 tyhjiin iski kuitenkin lopulta 2+1-pisteen tehot saalistanut Budish.

Maalivahtien taistossa pitemmän korren vetänyt TPS:n Pohjanoksa torjui 20 kertaa. Kerhon Larmille kirjattiin 26 torjuntaa.

HPK jatkaa Liigaa keskiviikkona Ässien vieraana Porissa. Seuraavan kotiottelunsa joukkue pelaa lauantaina, jolloin Ritariareenaan saapuu helsinkiläinen HIFK. HäSa

 

Katso ottelun maalikooste

 

 

Kommentti: Löperö iltapuhde

Kun katsoi ottelua ja molempien kokoonpanojen lukuisia poissaoloja, on vaikeaa ymmärtää, miksi ihmeessä maaottelujen aikana pelataan liigaotteluita.On surkuhupaisaa, kun pelataan näin tärkeistä sarjapisteistä, että TPS:llä on molemmat maalivahdit poissa maajoukkuekomennusten vuoksi ja HPK:lta puuttuu loukkaantumisten lisäksi penkin takaa kaksi valmentajaa, kärkipakki, hieroja ja huoltaja. Liigatuotteen kannalta tässä ei paljoa järkeä ole.

Etua HPK ei kuitenkaan poissaoloista juuri saanut. TPS:llä kolme pelaajaa teki HPK:ta vastaan liigadebyyttinsä.

Kävi silti mielessä, että HPK:n kärkihyökkääjien Markus Nenosen ja Philippe Cornet’n loukkaantumiset tulivat siinä mielessä pahaan aikaan, että nyt vahvistusta kaavaillaan hyökkäykseen. Se on ymmärrettävää, mutta myös puolustus tarvitsisi täydennystä. Jos on brutaalin rehellinen, markusniemeläisillä ei ole merkittävää annettavaa, kun aletaan miettiä ottelusarjojen voittamista.

HPK:n merkittävin poissaolo kaikesta huolimatta oli päävalmentaja Antti Pennanen. Pennanen on valmentaja, joka pystyy kääntämään johtajuudellaan ja taktisilla oivalluksillaan orastavia tasureita voitoiksi.

Turussa HPK-leiristä oivalluksia ei nähty. Esitys jäi löperöksi.

Samuel Savolainen