Urheilu

Kerho ei turhia aikaillut matkalla välieriin

HPK on aloittanut lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspelit mainiosti. Puolivälierissä joukkue passitti huittislaisen LP Vampulan kesälomille suoraan otteluvoitoin 3–0.

Maanantaina Elenia-areenassa pelatun kolmannen kohtaamisen Kerho vei nimiinsä eräluvuin 3–0 (25–18, 25–14, 30–28).

Välierissä Kerho kohtaa joko rovaniemeläisen WoVon, kuusamolaisen Pölkyn tai pihtiputaalaisen LiigaPlokin – kolmikosta runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen joukkueen. WoVo pelaa puolivälierissä Pölkkyä vastaan ja tässä otteluparissa Pölkky on niskan päällä voitoin 2–1. LiigaPloki puolestaan taistelee välieriin pääsystä Oriveden Ponnistuksen kanssa ja on tappiolla voitoin 1–2. Otteluparien neljännet ottelut pelataan tiistaina.

HPK aloittaa välierät kotikentällään joko perjantaina tai lauantaina. Jos joukkue saa vastustajakseen Pölkyn tai WoVon, aloitetaan välierät perjantaina Elenia-areenassa. Jos taas LiigaPloki on Kerhon seuraava vastustaja, aloitetaan välierät lauantaina.

Kerho hyvästeli puolivälierät hyvällä pelillä, vaikka LP Vampula kolmannessa erässä hyvin rimpuilikin. Ratkaisevan pisteen jatkopalloissa (neljäs eräpallo) Kerholla hoiteli Salla Karhu ässäsyötöllään.

HPK jyräsi vakuuttavasti kaksi ensimmäistä erää. Joukkue syötteli hyvin ja myös torjuntapeli toimi.

Kolmannen eränkin Kerho aloitti vahvasti ja oli jo matkalla reiluun erävoittoon. Joukkue johti jo pistein 20–14, mutta sen jälkeen meno lopahti.

– Tein muutaman vaihdon (Michaela Madsenin tilalle Roosa Nieminen ja Karoliina Fribergin tilalle Pihla Pelkiö) ja sen takia pelimme meni hieman hankalaksi. Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen peliimme. Kasvoimme ottelusarjassa koko ajan ja onnistuimme myös nopeuttamaan peliämme, kuvaili HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini.

Chiappini ei vielä maanantaina halunnut miettiä tulevia otteluita.

– Sitä on ihan turha pohtia. Meille sopivat ihan kaikki vastustajat, hymyili Chiappini.

Hakkuri Piia Korhonen (17/+11) takoi Kerholle eniten pisteitä. Kahden vähän vaisumman puolivälierän jälkeen Korhosen pelissä oli jälleen tuttua sykettä.

– Vampula käytti tilaisuutensa hyvin hyväkseen ja oli lähellä erävoittoa. Onneksi onnistuimme taas kerran tiukassa paikassa vähän paremmin. Tähän otteluun oli helppo lähteä ja se näkyi myös kentällä. Päätöserän loppua lukuun ottamatta tämä oli paras pelimme Vampulaa vastaan. Meillä oli hyvä syöttö ja hyökkäyksetkin toimivat hyvin, Korhonen arvioi.

LP Vampulan päävalmentaja Arttu Keränen ei turhia selitellyt ottelusarjan päätyttyä. Joukkueensa hyökkäyspeliin hän jäi kaipaamaan enemmän tehoja.

– Siinä jäimme eniten kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä passitempomme parani ja auttoi todella paljon. Pääsimme jo aika lähelle, mutta kyllä Kerho taas kerran osoitti suuruutensa. Piiakin (Korhonen) oli taas omalla tasollaan ja tahditti joukkueensa ansaittuun voittoon, Keränen jutteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020