Urheilu

Kerho hyytyi voiton partaalta Salossa avausfinaalin tappioon – “Se oli iso virhe”

Hämeenlinnalaiset menettivät neljännessä erässä 20–11-johdon ja taipuivat viidennessä erässä.
LP Viestin selvästi paras suorittaja ailahtelevassa finaaliavauksessa oli keskitorjuja Anna Czakan (kesk.). Samaa ei voinut sanoa Kerho-kollega Kateryna Kalchenkosta (vas.). Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo
LP Viestin selvästi paras suorittaja ailahtelevassa finaaliavauksessa oli keskitorjuja Anna Czakan (kesk.). Samaa ei voinut sanoa Kerho-kollega Kateryna Kalchenkosta (vas.). Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo

Kovin moni Salohalliin naisten Mestaruusliigan ensimmäistä loppuottelua seuraamaan tullut katsoja ei varmasti olisi lyönyt neljännessä erässä Hämeenlinnan Lentopallokerhon 20–11-johdossa lanttiakaan vetoa siitä, että ottelu jatkuu viidenteen erään.

Niin kuitenkin kävi, kun vierasjoukkue ei onnistunut päättämään täysin hallussa ollutta ottelua, vaan taipui viidenteen erään ja lopulta myös 3–2 (19–25, 25–17, 18–25, 27–25, 15–13) -tappioon.

 

Yhdeksän pisteen kaulan menettäminen niin tärkeässä paikassa kuin loppuottelusarjan avausottelussa on iso virhe. Se sapetti myös hämeenlinnalaisten päävalmentajaa Matteo Pentassugliaa, joka yritti katkaista Viestin kiriä aikalisillään 14–20- ja 19–21-numeroissa. Viimeisenä oljenkortena italialainen käytti vaihtoa tilanteessa 23–23, kun Emmi Riikilä tuli Salla Karhun tilalle yleispelaajaksi.

– Hävisimme ottelun neljännessä erässä. Se oli iso virhe, sillä päästimme vastustajan hitaasti piste pisteeltä peliin mukaan ja hävisimme erän. Olen tietysti pettynyt, mutta finaalisarja on pitkä. Tämän ottelun jälkeen ymmärrämme, missä teimme virheen ja mihin meidän pitää jatkossa keskittyä, Pentassuglia tuumi.

Loppuottelusarja jatkuu heti keskiviikkona Hämeenlinnan Elenia-areenassa pelattavalla toisella ottelulla. Pentassuglian mukaan maanantain karvas tappio on kuitenkin henkisesti helppo unohtaa ja keskittyä mieli kirkkaana seuraaviin otteluihin.

– Ei se ole vaikeaa. Jos tilastoja katsoo, olimme parempia. Pelissä oli hyviä asioita. Meidän pitää lähteä niistä liikkeelle ja ymmärtää, että teimme joitakin virheitä, joilla vastustaja pääsi mukaan ja innostui, Pentassuglia mietti.

 

Vierasjoukkueen paras pelaaja oli joukkueen mukaan kesken kauden liittynyt ranskalaishakkuri Maëva Orlé. 22 (+15) pistettä salolaisten kenttään tehnyt ranskatar pyöritteli valmentajansa tavoin päätään tappion jälkeen.

– Vastustaja antoi neljännen erän lopussa vähän enemmän painetta syötöllään. Ehkä se ajatteli silloin, ettei joukkueella ole enää mitään hävittävää ja kokeili riskiä, joka sitten toimi. Oman vastaanottomme taso vähän laski, jonka jälkeen meillä oli vaikeuksia tehdä pisteitä ja päättää erä, Orlé arvioi.

Hakkurin mielestä vierasjoukkueelta puuttui ratkaisuhetkillä kärsivällisyyttä.

– Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen ottelu, Orlé painotti.

LP Viestin ratkaisupelaajia oli joukkueen kapteeni Anna Czakan, jonka pitkä syöttövuoro neljännessä erässä oli yksi sekä kotijoukkuetta että -yleisöä sytyttäneitä käännekohtia. Kippari nousi joukkueensa parhaaksi pistenaiseksi 15 (+13) pisteellään. HäSa

3–2 (19–25, 25–17, 18–25, 27–25, 15–12)

LP Viesti

Pisteet:

Anna Czakan 15/+13, Kertu Laak 15/+4, Lena Lymareva-Flink 14/+3, Olena Prokopenko 13/+4, Lotta Piesanen 6/0, Pilvi Kettunen 4/+3.

Torjunnat: 13. Ässäsyötöt: 14. Vastaanottoprosentti: 23.

Hämeenlinna

Pisteet:

Maëva Orlé 22/+15, Salla Karhu 15/+5, Suvi Kokkonen 15/0, Mara Green 12/+5, Kateryna Kalchenko 6/–4, Pauline Martin 4/+2.

Torjunnat: 9. Ässäsyötöt: 9. Vastaanottoprosentti: 32.