Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Kerho nujersi jälleen TPS:n, Kalle Kaskiselta rajuja syytöksiä HPK-leiriin – “Hiiriosaston jätkät hyppivät s**tana vatsalleen ja parkuvat”

HPK nujersi TPS:n jo toistamiseen puolivälierissä. TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskiselta tiukka purkaus lehdistötilaisuudessa.
Vakuuttavan ottelun pelannut Petteri Nikkilä tuuletti HPK:n kolmatta maalia antaumuksella. Kuva: Pekka Rautiainen
Vakuuttavan ottelun pelannut Petteri Nikkilä tuuletti HPK:n kolmatta maalia antaumuksella. Kuva: Pekka Rautiainen

Nyt näyttää HPK:n kannalta hyvältä.

Lauantaina HPK otti arvokkaan 5–3 -voiton ja naulasi ottelusarjassa 2–0 -johdon hyvällä esityksellä.

Lisäksi näyttää siltä, että HPK on päässyt vastustajan ihon alle. Ottelusarjan kannalta ovat hyviä merkkejä, että vastustaja joutuu vaihtamaan maalivahtia, hyökkäyspeli on lähes yhtä kuin 18-vuotias superlupaus Kaapo Kakko ja osa kärkipelaajista on unisia.

Lisäksi vastustajan päävalmentaja kuumentui ottelun jälkeen.

TPS-luotsi Kalle Kaskinen nimittäin syytti lehdistötilaisuudessa HPK:ta kovan, mutta siistiltä vaikuttaneen ottelun jälkeen filmailusta kovin sanankääntein.

– Ehkä meidänkin on pakko ottaa keinovalikoimaan nuo hypyt, naamasta kiinnipitämiset ja itkemiset, että saadaan mekin jokin ylivoima. (Jonne) Virtasta lyödään mailalla päähän, hän jatkaa pelaamista – ei mitään. Sitten siellä on muutama hiiriosaston jätkä, jotka hyppii saatana vatsalleen, pitää naamasta kiinni ja parkuu. Se on törkeää. Luulen kuitenkin, että emme ota näitä käyttöön, Kaskinen tuhahti.

 

Avauserässä HPK siirtyi kahden maalin johtoon Eetu Tuulolan osumalla ja Otto Paajasen ylivoimakihauksen myötä.

Avauserän puhuttavin tilanne oli kuitenkin huippuotteita jälleen esittäneen Kakon tasoitusmaalin hylkääminen. Moni pohti oliko tämä linjassa esimerkiksi perjantaina hyväksytyn Kärppien tasoitusmaalin kanssa varsinaisen peliajan lopussa.

– Jos on noin paljon ihmisiä kuukausipalkkaisina katsomassa tilanteita, ei minulla ole mitään muuta vaihtoehtoja kuin luottaa niihin. Siellä on varmaan selvät säännöt, minulle ei makseta siitä että katson videoita. Muut äijät hoitavat sen, Kaskinen totesi kryptisesti.

Kaskiselta myös kysyttiin, miksi alkukaudesta tulehduksellisesta suolistosairaudesta ja sydänlihastulehduksesta kärsinyt entinen NHL-pelaaja Lauri Korpikoski ei ollut kokoonpanoossa.

– Nämä ovat sellaisia pelejä, että parhaat pelikunnossa olevat pelaajat pelaa, Kaskinen tyytyi toteamaan.

 

Toisessa erässä HPK siirtyi 3–0 -johtoon Petteri Nikkilän maalilla, ennen kuin Kakko iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin – tällä kertaa tuomariston hyväksymänä.

Kolmannessa erässä ajassa 54.09 HPK:ssa viime kaudella pelannut Oula Palve onnistui kaventamaan ottelun 3–2 -tilanteeksi Ilkka Heikkisen ja Kakon syötöistä.

HPK-kapteeni Otto Paajanen kuitenkin osui tyhjiin ilman maalivahtia tasoitusta hakeneen TPS:n verkkoon.

Kakko kuitenkin onnistui vielä 42 sekuntia ennen loppua kaventamaan, mutta Robert Leino sivalsi viimeisen naulan TPS-arkkuun vain 18 sekuntia myöhemmin – jälleen tyhjään rysään.

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen näkemäänsä. Pennanen sanoi suoraan, että HPK oli parempi ja ansaitsi voittonsa.

– Fyysisesti tultiin luukuista ulos ja paljon taklauksia nähtiin avauserässä. Pelissä oli paljon tunnetta, kunnes saimme viisauttakin mukaan ja saimme toisessa erässä TPS:n paikat pidettyä vähissä, Pennanen analysoi.

– Kolmannessa erässä teimme ottelusta turhan vaikean, mutta hyvä, että saimme tiukan kokemuksen tuohon loppuun ja tiedämme missä voimme parantaa.

Pennanen otti Kaskisen syytökset filmailusta tyynesti vastaan.

– Ei minulla ole siihen kommentoitavaa, kaikki varmaan näkivät mistä jäähyt tulivat.

 

Ottelusarjan kannalta Pennanen ei vielä lähtenyt heittämään serpentiiniä ilmaan. Ottelusarja on alkanut Kerhon kannalta erittäin vahvasti, mutta välieräpaikan suhteen ollaan vasta puolimatkassa.

TPS:n ja HPK:n puolivälierävankkurit matkaavat seuraavaksi Turkuun, jossa joukkueet kohtaavat toisensa maanantaina sarjan kolmannessa ottelussa.

Ottelusarjan johtoasemasta huolimatta, Pennanen piti edellään yllä narratiivia siitä, että Kerho on edelleen isommalla pelaajabudjetilla kasattua TPS:ää vastaan haastaja.

– Taas tarvitaan kiinnityksiä, ei se siitä mihinkään muutu. Isoa mestarisuosikkia koetetaan haastaa, Pennanen sanoi. HäSa

Katso tästä ottelun kohokohdat:

HPK–TPS 5–3 (2–0, 1–1, 2–2)

1. erä: 9.23 Eetu Tuulola (Niclas Lucenius-Jere Innala) 1–0, 18.58 Otto Paajanen (Petteri Nikkilä-Jere Innala) 2–0 yv,

Jäähyt: 6.43 Zach Budish TPS 2 min, 15.01 Petteri Nikkilä HPK 2 min, 18.22 Santeri Lukka TPS 2 min.

2. erä: 23.54 Petteri Nikkilä (Niclas Lucenius-Jere Innala) 3–0 yv, 34.36 Kaapo Kakko 3–1,

Jäähyt: 23.26 Kaapo Kakko TPS 2 min, 35.21 Filip Riska HPK 2 min, 35.21 Ilkka Heikkinen TPS 2 min.

3. erä: 54.09 Oula Palve (Ilkka Heikkinen-Kaapo Kakko) 3–2, 58.48 Otto Paajanen (Robert Leino-Jesper Lindgren) 4–2 tm, 59.18 Kaapo Kakko (Ilkka Heikkinen) 4–3 im.59.36 Robert Leino (Teemu Turunen-Arto Laatikainen) 5–3 tm.

Jäähyt: 54.48 Lauri Pajuniemi TPS 2 min, 60.00 Miro Karjalainen HPK 10 min.

Jäähyt yhteensä: HPK 2×2 min Miro Karjalainen 10 min=14 min, TPS 5×2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 11+2+12=25, Rasmus Tirronen TPS 7=7 Henrik Haukeland TPS 3+1=11 (pois: 58.32–58.48) (pois: 59.05–59.18) (pois: 59.24–59.36).

Yleisöä: 4  783.

Sihvosen kommentti: Pennanen on löytänyt konstin

Antti Pennasen Kerho on jo kuukausitolkulla pelannut lätkää, johon muut joukkueet eivät Liigassa pysty. HPK voi kääntää peliä useammin nopeasti pystyyn kuin mikään muu joukkue Liigassa.

Pennanen on hakenut jo ainakin pari kautta sellaista tapaa pelata, jossa on mahdollista pelata nopeahkoja kääntöjä eri hyökkäyspelitilanteista ylöspäin tasa- ja jopa alivoimaisin hyökkäyksin vastustajan siniviivan seutuville. Ratkaisu ei löytynyt yksilön pelaamisesta vaan yhteistyöstä.

Kerhon tasa- ja alivoimaiset hyökkäykset johtavat verrattain usein hyökkäysalueen hyökkäyspelaamiseen turvallisella ja tehokkaalla tavalla siten, että kiekottomat pelaajat rientävät pelattavaksi kaukalon painottomalle puolelle, jonne peliväline kiskaistaan joko rännin kautta tai ristikiekkona.

Nyt TPS:n piirissä ei ymmärretä, ettei HPK:ta vastaan kannattaisi prässätä juuri ollenkaan. Puolustusryhmitys tulisi keskittää omalle siniviivalle ja sen alle. TPS luovuttaa aivan kuin ehdoin tahdoin pelin päästä päähän -virtauksen Kerholle.