Kiekko Urheilu

HPK:n nuorten kärsivällisyys riittää playoff-jahdissa – Otto Latvala ratkaisi voiton Tapparasta

Maailmanmestari Otto Latvala ja maalivahti Tuomas Aalto HPK:n U20-joukkueen tähtinä Tampereella.

HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue otti perjantaialkuillasta ison voiton tiukassa playoff-taistelussa Hakametsän kakkoshallista. Tappara taipui kotiottelussaan voittolaukauskilpailussa 3–2, mutta HPK:lle kyseessä oli oikeastaan torjuntavoitto – kirjaimellisesti.

Maalivahtilupaus Tuomas Aalto loisti HPK:n veräjällä torjumalla varsinaisella peliajalla 38 kertaa ja rankkarikisassa kolmesti. Kahdessa ensimmäisessä erässä Tappara oli maalipaikoissa selvästi niskan päällä, mutta Aalto venyi kiekon eteen 28 kertaa.

HPK on edelleen ylemmän jatkosarjan viimeisellä pudotuspelisijalla yhdeksäntenä, mutta Tappara on enää pisteen edellä. Kerhon päävalmentaja Juuso Nieminen piti voittoa tärkeänä.

– Meillä oli huono startti peliin ja toinen erä meni pitkälti jäähyjen tappamiseen, mutta kolmannessa olisimme jo voineet ratkaista pelin. Pelirohkeus ja kärsivällisyys riitti. Aalto oli todella hyvä silloin kuin pitikin, Nieminen summaili.

 

Toinen hämeenlinnalaisten avainpelaaja oli nuorten maailmanmestari Otto Latvala. Kookas puolustaja osoitti olevansa kiekollisena enemmän kuin pätevä Nuorten SM-liigaan.

Latvala syötti ensimmäisessä erässä Niklas Blombergin maalin edestä lapioiman 1–1-tasoituksen ja sooloili komeasti erän lopulla 2–1-johtomaalin siirretyn rangaistuksen aikana. Lisäksi Latvala iski voittomaalin Kimmo Rautiaisen ohi.

– Hyvä, että hän osaa ottaa johtajuutta. Hän on ollut meille tärkeä apu, kun meillä on ollut paljon loukkaantumisia ja muita poissaoloja. Meillä oli nyt nelosketju B-nuorista (Tomi PaloAnton SihvonenJimi Rönkkönen), ja kaikki he tekivät kyllä hyvän debyytin, Nieminen kehui.

Varsinaisen peliajan viimeinen maali nähtiin jo ajassa 22.15, kun Tapparan ”liiga-apu” Kasper Simontaival napautti illan toisen tehopisteensä.

HPK isännöi lauantaina sarjakakkosta Lahden Pelicansia Ritariareenassa. HäSa