Kiekko Urheilu

Kerho on ammentanut oppia voitoistaan

Seuraavaksi on luvassa kahden hyökkäävän joukkueen kohtaaminen.
HPK:n kapteenilla Otto Paajasella on tilastoissaan jo 400 liigaottelua.

Jääkiekkoliigassa pelaavan HPK seilaa eteenpäin hyvässä myötätuulessa. Joukkue venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi kukistamalla keskiviikkona Ässät.

Porin ottelu ei ollut Kerholta kaksinen esitys, mutta osoitti kuitenkin sen, että joukkue on oppinut voittamaan monella eri tavalla.

– Kyllä me olemme viime aikoina saaneet erilaisia työkaluja, joilla pystymme reagoimaan nopeasti monenlaisiin tilanteisiin. Joukkue on voittanut muun muassa puolustamalla johtoamme, tulleet takaa ohi sekä pelanneet suuri- ja pieninumeroisia pelejä. Unohtaa ei sovi, että jo ennen voittoputkeakin pelimme meni koko ajan eteenpäin, vaikka se ei tuloksissa näkynytkään, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen muistuttaa.

HPK iski voittoisan vaihteensa silmään kokolailla samoihin aikoihin, kun Pennasen kauden mittainen jatkosopimus julkistettiin (lokakuun 4. päivänä). Miehen mielestä sillä ei ollut kuitenkaan merkitystä kurssin kääntymiseen.

– Meillä on kyllä ollut joukkueen kanssa koko ajan molemminpuolinen luottamus ja kunnioitus, Pennanen korostaa.

Myös 400. liigapelinsä keskiviikkona pelannut Kerhon kapteeni Otto Paajanen on samoilla linjoilla Pennasen kanssa.

– Olemme menneet eteenpäin hyvällä sykkeellä ja pelanneet tietenkin koko ajan myös valmentajalle, Paajanen hymyilee.

Paajanen on oikea mies kantamaan Kerhon kapteenin paitaa. Syksyllä 2011 ensimmäisen liigapelinsä pelannut sentteri on vasta 26-vuotias, mutta on jo pitempään ollut Pennasen luottomiehiä.

– Meille on tärkeää, että joukkueessa on sitä kerholaisuutta, ja myös useampi oma kasvatti. Otto lukeutuu Petterin (puolustaja Nikkilä) kanssa tähän kastiin, Pennanen sanoo.

 

HPK tavoittelee seuraavaa voittoaan perjantaina, kun Ritariareenaan saapuu kouvolalainen KooKoo. Paajanen odottelee tiukkaa vääntöä, sillä vastakkain on kaksi hyökkäävää joukkuetta.

– KooKoo on hyvä joukkue, jossa on taitavia yksilöitä. Meidän pitää puolustaa ja hyökätä huolellisesti, Paajanen suunnittelee.

Päävalmentaja Pennanen haluaa pelille myös räväkän alun.

– Tavoitteena on päästä heti kuskin paikalle ja viedä peliä eteenpäin. Malte Strömwallin johdolla KooKoo on tehnyt paljon maaleja, ja sillä on myös tehokas ja taitava ylivoima, eli näihin asioihin meidän pitää kiinnittää huomiota otteluun valmistautumisessa. Oma vahva pelimme riittää kuitenkin varmasti hyvään esitykseen, uskoo Pennanen.

 

Pennanen valmennustiimeineen on saanut pelistä toiseen jalkeille iskukykyisen miehistön. Junioripelaajatkin ovat saaneet hyvin peliaikaa, ja myös täyttäneet paikkansa hyvin.

– Miehiä on edelleen sairastuvalla, mutta onneksi on sen verran reserviäkin, että pelaajarotaatio on pyörinyt kovissa otteluruuhkissa. KooKoota vastaan jatkamme puolustajaosastolla samalla miehityksellä, mutta kuka on seiskapakki, sen näyttää aika. Hyökkäykseen tulee taas yhden ottelun tauon jälkeen Erkka Seppälä, Pennanen kertoo. HäSa