Kiekko Urheilu Plzen, Tshekki

Kerho on valmiina CHL:n avaukseensa – Pennanen: “Tämä on kova sarja.”

Joukkue matkusti keskiviikkona Tshekkiin ja ennätti ottaa tuntumaa HC Plzenin kotiareenaankin.
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen johti joukkueensa harjoituksia HC Plzenin areenassa.
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen johti joukkueensa harjoituksia HC Plzenin areenassa.

Aikainen reittilento Prahaan ja aikataulujen viivästymistä laukkujen takia, mutta alkuiltaan mennessä oli jalkapalloseura Viktoria Plzenin väreissä olevan hulppean bussin etuikkunaan jo ripustettu HPK:n viiri ja ensikosketukset Plzenin Home Monitoring -areenan jäähän otettu.

Lämpömittarit kertoivat tosin vielä illastakin, että lämpöä oli lähemmäs 30 astetta.

– Tuolla jäälläkin on lämmin. Aluksi jää oli kova, mutta se meni nopeasti huonommaksi, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kertoi.

Ei ole vielä klassinen aika elää ja hengittää jääkiekkoa, mutta HPK on jo raa’assa kilpajääkiekon maailmassa kohtaamalla torstain CHL-debyytissään HC Plzenin.

Vuosi sitten samaan aikaan Kerho pelasi vain tavallisia harjoitusotteluita, joihin verrattuna CHL-tarjoaa joukkueelle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia.

– Tämä on kova sarja. Kaikki ammattilaiset, jotka ovat tässä mukana olleet, arvostavat tätä tosi paljon. Tämä on meidän pelaajille loistava mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, ja tehdä omaa nimeäkin, Pennanen sanoi.

Se pelaaja-aspekti korostuu vieläpä HPK:ssa, josta puuttuvat entiset NHL:n, KHL:n, CHL:n, tai maajoukkuetason kokeneet, kaiken jo nähneet sotahevoset.

Päälle tulee uusia mausteita joukkuetasollakin.

– Vastaan tulee erilaisia pelaamisen tapoja, ja pääsee kokemaan, miten se meidän HPK-peli taipuu siihen. Sen lisäksi on se, mitä näissä peleissä joutuu ottelunkin sisällä tekemään, koska ennakkotietoa ei ole niin paljon kuin SM-liigasta ja SM-liigan valmentajista.

 

CHL on uusi haaste Pennasellekin, mutta haaste, jollainen istuu ylipäänsä hänen kehitystiehensä, jossa uusia vaikutteita ja ideoita on haettu laajalla skaalalla. Kansainvälisestikin.

– Se kansainvälisyys on tosi tärkeää. Erityisesti siksi, että siinä rikkoo vähän omaa ajattelua. Muiden lajien ihmisten, tai ylipäänsä muiden alojen ihmisten kanssa keskusteleminen on aina avartavaa. Se on sitä oman boksin ulkopuolelta ajattelemista.

Jääkiekkokansainvälisyyttä Pennanen on saanut maajoukkueapulaisvalmentajan pesteistään.

– Jääkiekko on kuitenkin kansainvälinen peli, ja kun maajoukkueessa on saanut tehdä huippuihmisten kanssa yhteistyötä, niin se opettaa aina. Näkee huippupelaajia, ja sen miten he pelaavat ja toimivat. Näkee myös ne vaatimukset. Sitä kokemusta pystyy sitten peilaamaan näihin omiin pelaajiimme.

 

Torstain Plzen-pelin jälkeen HPK matkustaa Sveitsiin, ja kohtaa lauantaina EV Zugin. Tällaiset ulkomaanreissut voivat kliseisesti olla tärkeitä myös yhteisten kokemusten ja ryhmän dynamiikan kannalta.

Pennasenkin ajan HPK:lla on siitä omakohtaista kokemusta. Toissa kaudella Kerho lähti uudenvuodenvaihteen Spengler Cupiin surkean syksyn joukkueena, mutta pelasi sen jälkeen paljon paremman kevään.

– Siitä on hyviä muistoja. Pelasimme hyvin, ja oli pienestä kiinni, ettemme menneet pidemmälle. Sieltä tuli itseluottamusta. Vaikka pelaajia oli paljon pois, niin pystyimme pärjäämään esimerkiksi Sveitsin maajoukkuetta vastaan. Sitä ei saa yhtään väheksyä sitä yhteistä matkaamme Sveitsiin, Pennanen muistutti. HäSa