Urheilu

Kerho pääsi katkon paikkaan

HPK on voiton päässä lentopallon naisten Mestaruusliigan välieristä. Kerho voitti huittislaisen LP Vampulan lauantaina Sastamalassa pelatussa toisessa puolivälieräottelussa erin 3–0 (25–21, 25–21, 25–20) ja se pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisua ensimmäisen kerran maanantaina kotikentällään Elenia-areenassa.

Jos LP Vampula voittaa maanantain ottelun, jatketaan puolivälieriä keskiviikkona LP Vampulan kotikentällä ja välieriin menijä on selvillä viimeistään torstaina Hämeenlinnassa pelatun viidennen puolivälierän jälkeen.

Kerho ylsi hyvään esitykseen lauantain ottelussa. Muutamaa notkahdusta lukuun ottamatta peli sujui hämeenlinnalaisten hallinnassa.

HPK aloitti ottelun paljon paremmin kuin keskiviikkona kotikentällään. Joukkue sai avauserässä tärkeitä onnistumisia ja samalla myös hengen päälle.

Joukkueen parhaana palkittu libero Eveliina Rautiainen arveli myös edellisen pelin voiton helpottaneen otteluun lähtöä.

– Kyllä näissä playoffseissa on aina jännempi tunnelma kuin pitkän runkosarjan otteluissa. Tänään meillä ei ollut enää minkäänlaisia paineita ja se näkyi kentälläkin. Saimme heti sen oikeanlaisen buustin päälle, ja siitä koko koneistokin sitten alkoi käydä täydellä teholla, Rautiainen muisteli.

Myös kauden toisen täyden ottelunsa pelannut yleispelaaja Kinga Kasprzak korosti ottelun alun tärkeyttä.

– Onnistuimme nyt otteluun valmistautumisessakin hyvin. Peli lähti hyvin liikkeelle koko joukkueelta, ja muutamat heikommatkin hetket saimme käännettyä taas iloiseksi menoksi, Kasprzak jutteli.

Puolalaispelaaja oli vaisu keskiviikon ottelussa ja hän joutui vaihtopenkille jo avauserässä. Sastamalassa hän onnistui paljon paremmin ja näytti miksi hänet on hankittu Kerhoon.

– Olen yrittänyt välillä vähän liikaa. Tässä ottelussa oli kuitenkin helppo pelata. Kiitos siitä kuuluu koko joukkueelle, Kasprzak hymyili.

HPK:lle eniten pisteitä takoi yhdysvaltalainen yleispelaaja Allison Mayfield. Hän ylsi tällä kertaa 14 pinnaan (+7). Keskipelaaja Karoliina Friberg ylsi puolestaan plus/miinus-tilastoissa mainioon saldoon 12/+12.

Vampulan pistepottia eniten kartuttivat yleispelaajat Elli-Noora Hiltunen ja Venla Raitala (11 pistettä).

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini kehui koko joukkuettaan lauantain tunnin ja vartin väännön jälkeen.

– Nyt meillä oli peli jo aika hyvin balanssissa. Teimme muutamia pieniä taktisia muutoksia ja se selvästi piristi menoamme. Fyysinen rasitus on ollut aika kovaa ennen pudotuspelejä, mutta se ei haitannut.

– Tästä on hyvä lähteä maanantain ottelun ja iskeä sarja katki. Keskittyminen siihen peliin pitää aloittaa aika pian. Emme ole nimitäin vielä voittaneet mitään, ja Vampula yrittää varmasti loppuun saakka, Chiappini muistutti.

LP Vampulalle tulee kiire, mikäli joukkue mielii lähettää Kerhon kesälomille. Joukkueen päävalmentajan Arttu Keräsen mielestä hallitsevan liigamestarin lyömisen ei riitä peruspeli.

– Jos haluamme voittaa, meidän pitää pystyä pelaamaan huipputasollamme. Tänään emme siihen yltäneet, vaikka emme tehneet virheitäkään kovin paljon. Syöttöpelikin parani keskiviikon pelistä. Joitakin juttuja pitää kuitenkin vielä parantaa maanantain peliin, Keränen pohti. HäSa 

Asiasanat

Päivän lehti

25.5.2020