Urheilu

Kerho pyrkii parantamaan keskiviikkoisesta

HPK pyrkii pääsemään jyväskyläläisen JYPin rinnalle jääkiekkoliigan puolivälieräsarjassa perjantaina Ritariareenassa.

JYP voitti keskiviikkona jatkoajalla. Antti Suomela pääsi niittaamaan voittomaalin ylivoimalla jatkoajalla. Lähellä oli toisenlainenkin tulos. HPK johti ottelua 2–0 ja sillä oli 2–2-tilanteessa pari loistopaikkaa kuten oli JYPilläkin.

– Tyypillinen playoffs-ottelu. Kamppailupelaaminen oli vahvaa. Se on yksi osa-alue, jota meidän pitää perjantaina parantaa, arvioi HPK:n toinen valmentaja Timo Turunen torstaina.

– Maalin peli oli Jyväskylässä. Sellainen olo on, että vähän jäi siellä piippuun. Yritetään pelata paremmin perjantaina kotihallissa, hän jatkoi.

HPK:n kokenut hyökkäysketju Eero Somervuori–Niko Kapanen–Janne Lahti oli joukkueensa paras osa keskiviikon ottelussa. Puolustajista kunnostautui etenkin Joonas Lehtivuori. Myös maalivahti Emil Larmi kuului onnistujiin, vaikka JYPin ensimmäinen meni verkon perille vähän helposti.

– Pelaaminen tuntui hyvältä. Ketjumme sai tehtyä pari maaliakin, mutta se ei riittänyt. On parannettava perjantaina, Somervuori tuumi.

Somervuoren mielestä JYP sai ensimmäisen maalinsa turhan nopeasti Kerhon 2–0-osuman jälkeen.

– Sellainen fiilis jäi. Otimme myös liikaa jäähyjä, hän sanoi.

HPK:lla on pitkin kautta ollut ongelmia maalinteossa. Jyväskylässäkin Kerho piti kiekkoa vastustajaansa enemmän, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

– On osattava laittaa kiekkoa sisään. Sankarin viittaa on tarjolla taas perjantaina, Turunen mietti.

HPK:n kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia perjantaiksi. Miro Ruokonen palaa kokoonpanoon. Hän ei pelannut A-nuorten torstaista välierää Raumalla, vaan keskittyi miesten koitokseen.

– Miro on pelannut A-nuorissa hyvin ja hän on onnistunut myös meillä. Ketjukoostumuksiin tulee muitakin muutoksia, Turunen paljasti.

HPK:n kanadalainen hyökkääjä Philippe Cornet pystyy tuskin pelaamaan enää tällä kaudella. Hänen ranteensa operoidaan tiettävästi ensi viikolla. Jaakko Turtiainen on puolestaan jo lähellä pelikuntoa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

31.5.2020